1-8 winst én mooi samenspel voor JO8-1!

Afgelopen zaterdag hebben Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal, Luuk en Emma met HFC’15 JO8-1 een hele mooie 1-8 overwinning geboekt bij Lycurgus JO8-2! En zeker niet alleen mooi vanwege de uitslag, maar met name vanwege de uitvoering. Want wat werd er mooi samengespeeld!

Een week eerder speelden we met 4-4 gelijk bij Velocitas 1897 JO8-1 en waren er toch wel enkele dingetjes die beter konden gaan: zo werd er een paar keer niet overgespeeld als een medespeler helemaal vrij voor de goal stond en werd er vaak door de verdedigers uit positie gespeeld. Hoe mooi was het om te zien dat dit vandaag zo veel beter ging dan vorige week! De verdedigers hielden zich keurig aan hun positie en er waren prachtige aanvallen bij waar de bal snel van voet tot voet ging: heel mooi om te zien!

Ze begonnen sowieso hartstikke goed afgelopen zaterdag: de wedstrijd was nog maar 3 minuten oud en Luuk had zijn spitspositie al verzilverd met maar liefst 2 goals! Daarna was er even een periode dat Lycurgus een paar schietkansen kreeg omdat we toch weer problemen hadden de bal vanuit de keeper maar Justin kwam daarna steeds weer goed zijn goal uit om het schot te blokken. Na de time-out speelden we misschien wel de beste 10 minuten van dit seizoen: veel passes en mooie aanvallen waarbij het wachten op de 0-3 was. Het was uiteindelijk Pascal die op aangeven van Nassim de 0-3 binnen schoot: extra leuk aangezien dit nu juist de twee spelers waren die vorige week de bal een keer niet overspeelden. Nu bleven ze maar combineren voorin waarvoor ze af en toe zelfs (zonder te scoren dus) terecht applaus van de zijkant kregen.

Na de rust gingen ze in eerste instantie gewoon vrolijk door en was het dit keer spits Hidde die twee keer wist te scoren (eentje op aangeven van Emma). Maar daarna werden ze toch iets slordiger: sommige spelers gingen steeds meer uit positie spelen en daardoor werden de ruimtes weer veel kleiner. Na de 0-6 van Emma en de time-out pakten ze de aanwijzingen weer goed op en speelden ze nog een heel mooi laatste deel van de wedstrijd. Milan scoorde de 0-7 uit een snelle counter en Luuk zorgde uiteindelijk met zijn 3e van de dag voor de 8e goal. Tussendoor had Lycurgus wel de eretreffer gemaakt uit één van de weinige schoten die keeper Detmar in de tweede helft op zich af zag komen.

Al met al een groot compliment voor het team: het was af en toe echt genieten langs de lijn! Ook mooi om te zien dat ze alle aanwijzingen van de vorige week hartstikke goed op hebben gepakt. Op naar de volgende wedstrijd: zaterdag om 9 uur thuis tegen GRC Groningen JO8-1!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
0-1 Luuk
0-2 Luuk
0-3 Pascal (Nassim)
— RUST —
0-4 Hidde (Emma)
0-5 Hidde
0-6 Emma
0-7 Milan
1-7 –
1-8 Luuk