3e mixed HFC’15 jeugdtoernooi JO11/12/13/14/15 van start

Afgelopen weekend, zaterdag 6 maart, zijn we weer begonnen aan een nieuwe ronde van een mixed toernooi binnen ons eigen HFC’15, volledig Coronaproof. Dit keer de Premier League.

De jeugd van JO11/12/13 is verdeeld over vijf teams. En de jeugd van JO13/14/15 over zes teams. Elk toernooi weer een leuke klus voor de o12-, o13- en o14/15-coördinatoren. Vijf speelzaterdagen zijn er wedstrijden gepland. De fanatieke teams strijden om de felbegeerde eerste plek.

Enthousiaste trainers begeleiden hun team en gaan voor de winst. In de rust krijgen de spelers een lekker bekertje ranja. Elke week zorgen de o12-, o13- en o14/15-coördinatoren voor scheids- en grensrechters. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers waardoor dit elke keer weer geregeld is.

De toernooi opening bij de JO11/12/13 was voor Chelsea en Manchester United, aan beide kanten stonden er een paar “leen” spelers in het veld. Manchester United moest ondanks de bevlogen coaching van Jaap Schoneveld met 6-1 het onderspit delven tegen een sterk Chelsea.

De tweede wedstrijd werd een prooi voor Manchester City, ondanks een 0-1 achterstand bij rust tegen de Spurs wisten zij de wedstrijd uiteindelijk met 6-2 naar zich toe te trekken. Voor coaches Robin en Roy was dit even een bittere pil. Komende week hebben zij een vrij weekend waarna zij het weekend erna de gelegenheid krijgen om dit recht te trekken tegen het sterke Chelsea.

Bij JO13/14/15 stonden drie wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd was Chelsea tegen Manchester United. Beide teams hebben geen keeper. De o13-coördinator heeft voor beide teams de keepers van 13-1 en 13-2 geregeld. Ze moesten zelf pas om 11.00 uur. In de rust zijn de spelers voorzien van een bekertje ranja en de trainers, scheidsrechter en grensrechters van een warme koffie. Na de rust was er even commotie want grensrechter Age gleed tijdens het vlaggen uit. Gelukkig stond hij snel weer overeind. De uitslag is 4-2 geworden.

De tweede wedstrijd was Tottenham Hotspur tegen Arsenal. Gisteravond was er even paniek bij trainer Hans omdat hij een paar afzeggingen had. De 013-coördinator heeft gelukkig vrijdagavond nog twee 13-1 spelers kunnen regelen. De wedstrijd was heel spannend en trainer Hans schreeuwde zijn spelers naar de winst. Helaas voor hem hebben ze verloren en ging Arsenal er met de winst vandoor. De wedstrijd is geëindigd in 2-4.

De laatste wedstrijd was Manchester City tegen Liverpool. De spelers van Manchester City waren onder de indruk van een snelle 15-1 speler. Trainer Max heeft ze in de rust voorzien van goede tactiek en de wedstrijd ging mooi gelijk op. Toch hebben ze verloren en de drie punten heeft Liverpool mee naar huis genomen. Eindstand was 3-4.

Het was een geslaagde voetbalochtend. Op naar de tweede ronde volgende week!

Groeten,
Marco van der Wal (Coördinator o12)
Janine van Dammen (Coördinator o13)
Kor Sissing (Coördinator o14/15)

Bekijk hier de beelden van afgelopen zaterdag 06/03/2021. Ben jij er zaterdag 13-3-2021, op veilige afstand, thuis weer bij?