In 2012 werd door voormalig 7×7 KNVB competitie speler John van Bommel samen met een paar medespelers de recreatieve variant van de behoorlijk serieuze KNVB 7×7 voetbal competitie opgericht. 7×7 Recreatief betekent geen wekelijkse competitie voetbal, maar wel wekelijks gezellig een lekker potje voetballen.

Voor wie?

Voor wie is de recreatieve variant nou eigenlijk bedoeld? Daar kan ik heel kort over zijn, voor iedereen! De doelgroep is dan vooral de voetballers en voetbalsters die geen tijd of zin hebben aan wekelijks competitief voetbal, maar wel wekelijks een balletje wil trappen. Maar ook bijvoorbeeld leden, vaders en moeders die in het weekend al met de jeugd op pad zijn en daardoor geen tijd hebben om zelf in een senioren elftal mee te voetballen.
Het valt op dat er een grote diversiteit is aan 7×7 voetballers. Je hebt voetballers die het grootste deel van hun leven al voetballen, je hebt voetballers die door dit initiatief het voetballen weer oppakken en je hebt voetballers die een blauwe maandag of zelfs nog nooit gevoetbald hebben. Je hebt de technische voetballers, je hebt de sprinters en je hebt de voetballers die elke keer weer wat van de anderen leren. En dan hebben we het over voetballers en voetbalsters.

Hoe werkt het?

Hoe ziet een voetbalavond van 7×7 Recreatief er nou uit? Vrijdagavond als de werkweek erop zit gaan we met zijn allen om 20 uur naar ons mooie Sportpark Hoogkerk voor een kop koffie in de kantine. Daarna omkleden en zo rond half negen de wei in. Een warming up en met elkaar een beetje intrappen. De huidige voorzitters Martin Post en Edzer Bos zorgen voor de ballen, hesjes en teamindeling.
Nadat de teamindeling aan de hand van de hesjes een feit is, gaat de bal met een ferme knal hoog de lucht in en kan de partij beginnen. Mooie combinaties, een schop over de bal, strakke voorzetten, hier en daar een passeer beweging, een mislukte trap en een geweldig kopdoelpunt. Zoals u net hierboven hebt kunnen lezen gaat het alle kanten op maar wordt er vooral veel oud zweet uit het lijf gesprint voor zover sprinten bij een ieder nog mogelijk is. Vooral tegen het einde van het uur, zo richting de 21:30 uur, zie je her en der toch wat voetballers wat minder hard gaan. In het uur heeft iedereen zijn deel gehad, mooie actie gemaakt, doelpuntje meegepakt maar vooral genoten van een goede pot voetbal en een gezellige avond. Het voetballen wordt altijd traditioneel afgesloten met iemand die roept: “de winnende goal !” Dit doelpunt geeft natuurlijk eeuwige roem voor die avond.
Het zweet wordt verruild voor een verfrissende douche waarna in de kantine onder het genot van een biertje of glaasje fris nog even gezellig wordt nagepraat. Zo rond 23 uur keert iedereen met een conditioneel goed gevoel huiswaarts. Het weekend is weer goed begonnen!

Interesse?

Heb je ook interesse om mee te spelen, kom dan een keer langs op vrijdagavond. Vanaf 20:00 zijn we in de kantine te vinden of vanaf 20:30 op een van de kunstgrasvelden.
Voor informatie kun je terecht bij de contactpersonen Edzer Bos of Martin Post voor HFC’15 7×7 Recreatief via communicatie@hfc15.nl.