Absolute teamprestatie voor JO8-1: 6-9 winst bij LTC JO8-1!

Afgelopen zaterdag heeft HFC’15 JO8-1 in een echte bikkelwedstrijd met 6-9 gewonnen bij LTC JO8-1: wat hebben Detmar, Milan, Hidde, Justin, Pascal, Luuk en Emma er hard voor gewerkt! LTC had enkele hele goede spelers waar we het flink lastig mee hadden, maar door de hele wedstrijd keihard te werken hebben ze met elkaar de wedstrijd naar zich toe getrokken: een absolute teamprestatie, mooi om te zien!

Zonder de zieke Nassim begonnen we met slechts 1 wisselspeler dus. We begonnen goed met een snelle goal van Luuk, maar meteen kwam LTC goed terug en scoorde de 1-1 en de 2-1. Bij deze tegengoals waren onze verdedigers af en toe nog een beetje te voorzichtig en lieten ze zich steeds makkelijk uitspelen door de handige dribbelaars van LTC. Vlak voor de time-out bracht spits Luuk ons op 2-2 met zijn tweede, uit een keurige voorzet van rechtermiddenvelder Milan. In de time-out hebben we eigenlijk alleen maar aangegeven dat ze goed speelden, maar toch moesten proberen om iets langer “mee te lopen” met de aanvallers en minder snel te “happen”: een soort spoedcursusje verdedigen dus, maar het werkte wel!

Luuk scoorde in de 13e minuut de 3-2, wederom op aangeven van Milan. Pascal gaf vlak daarna de assist voor de 4-2, opnieuw gescoord door Luuk. In deze fase speelden ze hartstikke goed! Toch kwam LTC nog voor rust helemaal terug door in de 19e en 21e minuut te scoren en zo gingen we de rust in met een gelijke stand van 4-4. En zo werd het dus weer, net als alle andere wedstrijden in de hoofdklasse, een spannende wedstrijd!

Omdat Justin erg graag ook de tweede helft wilde keepen en Milan het ook wel prima vond om eens een weekje niet te keepen, bleven we eigenlijk in dezelfde opstelling doorspelen. Met Justin op de goal, Hidde, Detmar en Pascal met name achterin, Emma op het middenveld en Luuk en Milan afwisselend op het middenveld of in de spits, speelden ze echt een supersterke tweede helft! Milan scoorde al snel de 4-5, maar vrijwel direct stond het alweer 5-5. Dit keer door een spaarzaam foutje van de verder weer prima keepende Justin die bal op de grond legde en vervolgens te laat reageerde.

Via goals van Luuk (zijn 5e van de ochtend!) en Milan kwamen we op een 5-7 voorsprong en zagen we daarna nog één laatste keer LTC terugkomen tot 6-7. Maar daarna was het gedaan met de veerkracht van LTC en liepen we nog in de laatste minuten uit naar 6-9: Milan (met zijn 3e) en Pascal scoorden de goals.

Al met al gewoon een hartstikke goede wedstrijd, niet alleen één helft maar eigenlijk de hele wedstrijd. Het grote verschil in de tweede helft was echter de overtuiging, wilskracht en inzet waar ze mee speelden. Zoals gezegd had LTC een aantal erg handige spelers waar we het gewoon erg lastig mee hadden, maar in de tweede helft stond er bijna altijd wel een 2e of zelfs 3e speler van ons klaar om de dribbel of een schot alsnog tegen te houden. Tekenend was dat alle wissels in de tweede helft echt uitgeput naar de kant kwamen: zo hard hadden ze gewerkt! 😎

Weer een superleuke wedstrijd zo in deze spannende hoofdklasse. De komende twee weken hebben we geen wedstrijd, maar a.s. zaterdag spelen we nog een oefenwedstrijdje, om 9 uur thuis tegen mede-hoofdklasser Gorecht JO8-1!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

PS2: Wederom zijn de foto’s gemaakt door Gert-Jan Vos, de vader van Luuk!
Zie ook: https://photos.app.goo.gl/ekzj3SWktrjcEcaA8

Scoreverloop:
0-1 Luuk
1-1 –
2-1 –
2-2 Luuk (Milan)
2-3 Luuk (Milan)
2-4 Luuk (Pascal)
3-4 –
4-4 –
— RUST —
4-5 Milan
5-5 –
5-6 Luuk
5-7 Milan
6-7 –
6-8 Milan
6-9 Pascal