Chris Havinga: Clubcollect en kunstgras

Nieuw op de website is “De Week Van…” Een column van een vrijwilliger van HFC’15 die vertelt over zijn of haar werkzaamheden en belevenissen in de afgelopen week. Wil jij ook een column schrijven? Mail dan naar communicatie@hfc15.nl. Bij deze een eerste column vanuit het bestuur namens penningmeester Chris Havinga.

Inmiddels zijn we met 10 mensen op volle sterkte en daar zijn we ontzettend blij mee! Tegelijk vraag je je misschien wel eens af: waar zijn ze allemaal mee bezig? Daarnaast zijn we ook een grote vereniging met meer dan 900 leden. Weet elkaar dan maar eens te vinden.. Om elkaar beter op de hoogte te houden, lijkt het ons goed en effectief om met regelmaat vanuit het bestuur een column te schrijven. Bij deze aan mij de eer om af te trappen.

Wie afgelopen week op het sportpark is geweest, heeft de metamorfose op veld 4 kunnen zien. Het duurde even, het kwam allemaal met horten en stoten op gang, maar het nieuwe kunstgrasveld lijkt er nu toch echt te komen! De gemeente heeft het ons niet makkelijk gemaakt, maar we zijn uiteraard blij dat het veld er uiteindelijk ligt. Veel logistieke problemen worden dan opgelost. Tijdelijke trainingsschema’s kunnen de prullenbak in en vervangen worden door definitieve. Complimenten aan Djoerd Heidstra, die als ‘net-in-functie wedstrijdsecretaris’ samen met Edzer Bos met succes ervoor hebben gezorgd dat in september zoveel mogelijk wedstrijden en trainingen alsnog ingepland waren. Ga er maar aan staan..

Net zoals het kunstgrasveld is ook met horten en stoten Clubcollect op gang gekomen. Clubcollect helpt ons om de contributie te innen en gaat ons uiteindelijk naar verwachting veel werk uit handen nemen. Maar zo’n eerste keer is altijd even investeren. Daar gaat veel tijd in zitten. Met Jacolie en Henri hebben we onze tanden erin gezet. Alle gegevens moeten naar Clubcollect en half september zijn 800 facturen de deur uit gegaan met een totaalwaarde van circa €130.000. Via een dashboard kunnen we alles goed monitoren. Zo zien we dat inmiddels al 650 mensen de link hebben geactiveerd. Daar zijn we heel blij mee! Mocht je nog niet je betaling hebben geregeld, dan zouden we het heel fijn vinden als je dit alsnog wilt doen. En als je gegevens niet kloppen, dan kun je ze makkelijk aanpassen. Doe dat vooral, want dan is onze ledenadministratie ook weer up-to-date. En daarnaast hebben we vele vragen beantwoord n.a.v. de facturen. De eerste dagen was het zaak dit goed bij te houden en dat is gelukt. Hier komen goeie tips uit naar voren. De omschrijving kan bijvoorbeeld wat specifieker. Waar is elk bedrag nu voor bedoeld? Dus dank daarvoor! Dat nemen we weer mee voor volgend jaar. Inmiddels is de eerste €20.000 alweer bijgeschreven op de bank. We hopen dat de rest gedurende het jaar moeiteloos wordt geïnd.

Rest me om zaterdag 14 oktober nog even onder de aandacht te brengen. Dan wordt het nieuwe kunstgrasveld officieel geopend. Check de site voor het programma. ‘s Avonds is er in ieder geval voor leden (en ouders van leden) een feestje in de kantine. Wees welkom!

Chris Havinga
Penningmeester HFC’15