HFC’15 (Hoogkerk Football Club ’15) is opgericht in het jaar 2015. De thuisbasis van de amateurvoetbalvereniging is Sportpark de Verbetering in Hoogkerk (Groningen). Het zaterdag elftal komt met ingang van het seizoen 2015/16 uit in de derde klasse B. Het zondag elftal speelt in de vierde klasse C. In dit seizoen telt de club 47 jeugdteams.

Het voetbal in Hoogkerk gaat terug naar het begin van de twintigste eeuw, wanneer H.F.C. wordt opgericht in toen nog de gemeente Hoogkerk. Na het ontstaan van de Groninger Voetbal Bond (GVB) in 1907, verschijnt voor het eerst, op 27 december 1911, de naam van de voetbalvereniging H.F.C.

HFC’15 ontstaat uit een fusie tussen de voetbalverenigingen VV Hoogkerk en CSVH. Beide clubs hadden al een flink aantal jaren hun jeugd samengevoegd onder SJO De Held. Op vrijdag 24 april 2015 hebben de oud-voorzitters Ronny Melessen (V.V. Hoogkerk) en Frits Potze (CSVH) hun handtekening gezet onder de akte van oprichting. De oude verenigingen hielden hiermee tevens op met bestaan. De club bestaat voor de KNVB vanaf 1 juli 2015, notarieel gezien is de oprichtingsdatum 4 juli 2015.

HFC’15 speelt haar thuiswedstrijden op sportpark De Verbetering. Het sportpark bestaat uit 5 velden met 8 kleedkamers. De club is na haar oprichting één van de grootste amateurclubs van Groningen met ruim 950 leden.

Het tenue van HFC’15 is een zwarte broek met een groen met wit gestreept shirt en sokken. De drie sterren in het clublogo, waarvan één grote ster in het midden, symboliseren de samenvoeging van twee naar één grote nieuwe vereniging. De oude bal geeft aan dat de historie van het voetbal in Hoogkerk ver terug gaat in de tijd. De witte strepen komen terug in het tenue net als het groen en zwart.

Het voetbal in Hoogkerk is door de fusie gewaarborgd, HFC’15 is het voetbalbolwerk van Hoogkerk.