Coronamaatregelen bij HFC’15

Update 29 november 2021

Beste leden/ouders/bezoekers,

In verband met de coronaregels zoals die vanaf 28 november 2021 zijn ingegaan, geldt bij HFC’15 tot en met zaterdag 18 december 2021 het volgende:

 1. Vanaf zondag 28 november 2021 tot en met zaterdag 18 december 2021 kan er tussen 17.00 en 5.00 uur geen gebruik gemaakt worden van het sportpark. De gemeente Groningen heeft ons aangegeven dat wij dagelijks tussen 17.00 uur en 05.00 uur de deuren gesloten moeten houden. Dat geldt ook voor de kantine, kleedkamers, bestuurskamers enzovoort.
 2. Trainingen/wedstrijden dienen uiterlijk om 16.30 uur te eindigen zodat genoeg tijd is om op te ruimen/te douchen/om te kleden en het park tijdig te verlaten.
 3. Iedereen van 18 jaar en ouder houdt voor en na het sporten 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar.
 4. Bezoekers/ouders zijn bij wedstrijden en trainingen niet toegestaan op het sportpark.
  Uitgezonderd: strikt noodzakelijke rij-ouders van bezoekende teams bij wedstrijden op ons sportpark. Deze uitzondering geldt omgekeerd ook voor strikt noodzakelijke rij-ouders van onze teams bij uitwedstrijden. Algemeen geldt dat per auto 3 a 4 spelers vervoerd kunnen worden. We roepen op om het aantal rij-ouders tot een minimum te beperken en te handelen in de geest van de maatregelen waarbij het doel is om het aantal bezoekers aan het sportpark zo laag mogelijk te houden.
  Personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden (trainingen), personen in verband met onderhoud/schoonmaak sportpark en overige vrijwilligers die functioneel noodzakelijk zijn, mogen aanwezig zijn op het sportpark.
 5. Oefenwedstrijden tegen teams van andere clubs zijn niet toegestaan bij ons op het sportpark.
 6. Algemeen geldt: als je 18 jaar of ouder bent, dan heb je een coronatoegangsbewijs (CTB) , oftewel een geldige QR-code (Corona check app of negatieve test, of bewijs van herstel) nodig om gebruik te mogen maken van de binnenruimtes, zoals de kantine, de kleedkamers en het toilet.Per 28 november geldt de 1,5 meter afstandsregelook in deze CTB-plichtige ruimtes. Bij verplaatsing in die ruimtes geldt dan bovendien de mondkapjesplicht(vanaf 13 jaar en ouder).
 7. Kleedkamers en douches zijn open tot 16.50 uur.
 8. De kantine is doordeweeks en in het weekend gesloten.
 9. Buiten is in het weekend een afhaalpunt geopend.
 10. Voor het overige gaan wij er vanuit dat u zich houdt aan de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van de overheid.

Uitgezonderd van controle op het CTB zijn personen die functioneel aanwezig zijn voor de wedstrijden (trainingen), personen in verband met onderhoud/schoonmaak sportpark en overige vrijwilligers die functioneel noodzakelijk zijn. Mondkapjesplicht bij verplaatsing in de CTB-plichtige ruimtes en 1,5 meter afstandsregel geldt wel voor hen.

Zorg voor goede naleving van de maatregelen want dat draagt bij aan het doel dat hopelijk over drie weken weer zoveel mogelijk het gewone sportleven kan terugkeren.

We hopen wederom op een ieders begrip.

Bestuur Hfc’15