De voorlopige selectie JO13-1 verliest met 0-3 van FC Emmen

HFC’15 JO13-1 begon zonder de 4 tweede jaars D1 spelers. Ook waren er nog 3 spelers geblesseerd maar kon gelukkig worden gevoetbald dankzij aanvulling uit de JO12 van HFC. De wedstrijd werd in 3 helften van 20 minuten gespeeld.

Om 12:00 werd er afgefloten voor de eerste helft van de wedstrijd.
HFC’15 nam de aftrap voor de eerste helft van de wedstrijd en probeerde te voetballen en kwam de eerste minuten van de wedstrijd een aantal keer op de helft van FC Emmen maar dreigend werd het niet. Had Emmen de bal werden ze direct afgejaagd door HFC maar dat hield het 5 minuten vol en toen was Emmen de betere. Emmen speelde op de helft van HFC dat er moeilijk af kwam. Dit leidde in de 14e minuut op de 0-1 voor FC Emmen door een lob balletje net over de keeper heen. Na de 0-1 bleef Emmen de wedstrijd domineren maar door het goed verdedigen van HFC en Sven die als keeper een weergaloze wedstrijd keepte bleef het in de eerste helft 0-1. Ook kreeg HFC een grote kans door Pieterbas die de keeper omspeelde maar de bal niet iets te hard mee nam waardoor de bal op de paal kwam.

Na een kleine rust van een paar minuten begon de 2e helft van de wedstrijd het spelbeeld bleef het zelfde een FC Emmen dat nog een grote kans kreeg. De bal ging richting de rechter boven hoek waar Sven een wereld redding verrichte en alles kon nog maar ook deze helft kreeg Emmen verschillende grote kansen maar scoorde het niet.

De derde helft moest het dan gebeuren en proberen toch nog een resultaat te halen. Direct na de rust scoorde Emmen de 0-2 en was het wel klaar want Emmen was beter. Het duel werd harde verschillende overtredingen werden er gemaakt maar HFC dat wel wat meer op de helft van Emmen wist te gaan spelen alleen de kansen werden nog steeds niet gecreëerd. En in de 48e minuut kreeg Finn een gele kaart van de scheidsrechter na een overtreding op een Emmen speler en moest die 5 minuten na de kant. De eindscore werd in de extra tijd van de wedstrijd op 0-3 gezet voor FC Emmen.

HFC’15 JO13-1 verloor zijn eerste wedstrijd helaas met 0-3 desondanks zijn er positieve dingen laten zien ondanks dat er maar 1 schot werd gecreëerd door HFC.

HFC’15 JO13-1 speelt de komende weken nog een aantal oefenduels:

Donderdag 21 juni 19:00
VV Hoogezand JO13-1 – HFC’15 JO13-1

Dinsdag 26 juni 18:30
SV Bedum JO13-1 – HFC’15 JO13-1