De voorzitter: Joost Leertouwer

Wat doet een voorzitter nou zoal in een willekeurige week? Lees het hier in een nieuwe: De Week Van…

Zondag
Op zondag speelt het 2e thuis tegen VAKO uit Vries. Ik zie het einde van de 1e helft en de 2e helft. Een gemakkelijke overwinning van de heren onder leiding van onder andere medebestuurslid Nico Kranenburg. Vooral het knalroze tenue van keeper Arjan Gibcus valt op. Hij schaamt zich nergens voor, blijkt maar weer eens. De sfeer is goed voor een stuk of twintig toeschouwers. Als ik naar de auto loop denk ik aan het dilemma van elke gemeente. Al die mooie sportparken waar op zondag zo weinig gebeurt. De directeur van het amateurvoetbal van de KNVB ziet een oplossing in het vrij plannen van wedstrijden. Met je tegenstander plan je de wedstrijd ergens tussen donderdag- en zondagavond. Hij schreef er onlangs een column over. Ik weet niet of het de oplossing is maar dat er iets moet (en zal ?) gebeuren lijkt me duidelijk.

Omdat er de volgende avond een bestuursvergadering op het programma staat lees ik ’s-avonds nog de notulen van de vorige vergadering door en bekijk ik de actielijst. Er blijft veel te doen.

Maandag
Voorafgaand aan de bestuursvergadering spreek ik kort met Edzer Bos over een aantal lopende zaken. Edzer is één van de geweldige vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor HFC’15. Ik zie het als één van mijn taken om te voorkomen dat dit soort ‘supervrijwilligers’ teveel op hun bordje krijgen of nemen. Ook dat is een dilemma: aan de ene kant doet hij veel werk dat toch echt gebeuren moet en waar we hartstikke blij mee zijn. Maar aan de andere kant moet het, ook voor hem, wel leuk en behapbaar blijven. De bestuursvergadering daarna verloopt goed. We hebben het onder andere over de voorbereiding op de ALV van 27 november en de lezing van Gerard Kemkers en ook het aangekondigde feest. We besluiten dat Jel Korving bij de organisatie daarvan hulp kan gebruiken. Gelukkig heeft Marcel Voorma zich aangemeld om weer wat te gaan doen voor de club. Ik zeg toe hem te vragen of hij het feest (mede) wil organiseren. Ik roep vaak van tevoren dat we snel klaar kunnen zijn maar uiteindelijk hebben we toch ruim drie uren nodig en kunnen we pas ná 22.30 u het licht uit doen. Weer niet gelukt.

Dinsdag en woensdag
Marcel is aan boord en er volgt het nodige app-verkeer. We spreken af om donderdagavond bij elkaar te komen. Ik heb contact met de gemeente over een aantal lopende zaken, onder andere over de kleedkamers (nee geen nieuws), een overeenkomst inzake veld 4 (zie ALV) en de sportkoepel. Ik moet uitkijken dat ik niet te vaak tot drie ga tellen. Adem in, adem uit… Woensdagavond nog een afspraak met een andere zeer gewaardeerde vrijwilliger. Ik probeer wat plooien glad te strijken met als uitgangspunt dat het ook voor deze persoon wel leuk moet blijven.

Donderdag
Om 19.00 u hebben Nico Kranenburg en ik eerst een overleg over het feest met Marcel en Jel. We komen tot een thema en maken goede afspraken. Ik kan me terugtrekken en hoef het alleen nog maar op afstand te volgen. Alle vertrouwen dat er een mooi feest neergezet gaat worden.

Daarna gaan Nico en ik ons buigen over het versturen van de facturen naar onze sponsoren. Dat lukt goed want één van de sponsoren appt of wij soms bezig zijn. Hij krijgt, zittend aan de bar in de kantine, de factuur voor de sponsoring binnen. Als ie hem nou ook nog betaalt is het helemaal prima !

Vrijdag
Een dag zonder HFC’15. Althans, zonder fysieke aanwezigheid op het sportpark. De app en email staat nooit stil. Het houdt je bezig…

Zaterdag
Om een uur of tien meld ik me op het wedstrijdsecretariaat. Mooi om te zien hoe Larry haast geruisloos het meeste regelt. Een woord van welkom voor een nieuwe cvd’er. Ik weet zeker dat hij het hartstikke leuk gaat vinden. Na een paar geplande en ongeplande gesprekjes even naar huis om een broodje te eten. Dan weer terug voor de wedstrijd van het 1e. Helaas weer een nederlaag. Het bier smaakt er na afloop niet veel minder om. Ik denk alleen wel dat het drukker was geweest bij een ander resultaat, maar we houden de moed erin!