Even voorstellen: de nieuwe JO7-groep!

De eerste trainingen zitten er al op, maar morgen begint de competitie voor onze JO7-pupillen. Het had heel wat voeten in de aarde, maar het is gelukt: we hebben dit jaar maar liefst 4 JO7-teams in competitie!

Een aantal mensen is hier de afgelopen weken druk mee bezig geweest binnen de vereniging, waaronder Jacolie Kranenburg, Djoerd Heidstra en Jeroen Drent: dank daarvoor! Gisteren bleek namelijk dat alle teams net op tijd zijn ingedeeld door de KNVB en zaterdag kunnen starten met de competitie: hartstikke mooi!

Verder hebben we voor alle teams een leider gevonden én, niet onbelangrijk, 6 spelertjes per team. Tijd om de teams even voor te stellen!

HFC’15 JO7-1, leider: Richard Booij
Milan Booij
Detmar de Boer
Nassim El Bouayadi
Julian Fekkes
Pascal Roorda
Hidde Cloo

HFC’15 JO7-1 neemt het morgen in Leek op tegen VEV’67 JO7-2, Zuidhorn JO7-1, Grijpskerk JO7-1 en SJO Boerakker/SVMH JO7-1. Allemaal tweede- of zelfs derdejaars JO7-pupillen die dit jaar opnieuw zullen worden begeleid door mij, Richard Booij (de vader van Milan). Pascal, Julian, Detmar en Milan zaten al in dit team krijgen dit jaar gezelschap van Nassim en Hidde!

HFC’15 JO7-2, leider: Luuk van Vuurden
Ayden Heemstra
Benjamin van Vuurden
Sven Andringa
Alwin van Vuurden
Luca van de Wal
Owen van de Wal

Luuk van Vuurden is de nieuwe leider van dit team, waarin zijn zoontjes Benjamin en Alwin vorig jaar ook al voetbalden, samen met Ayden. Nieuw in dit team zijn Sven en de tweeling Luca & Owen! Morgen spelen ze in Haren hun eerste speelronde tegen Gorecht JO7-3, Haren JO7-1 en Glimmen JO7-2G.

HFC’15 JO7-3, leider: Auke Ybema
Ryano Fernand
Raviv Ybema
Noud Jagersma
Mads Koops
Collin van der Wal
Noah Rus

Auke Ybema was vorig jaar al (mede-)trainer van de JO7-groep. Ook dit jaar gaat hij samen met mij de trainingen verzorgen van JO6. Auke’s zoontje Raviv gaat dit jaar voor het eerst wedstrijdjes spelen, samen met Ryano, Mads en de nieuwe spelertjes Noud, Collin en Noah! Morgen spelen ze hun eerste wedstrijdjes op Sportpark Corpus den Hoorn, tegen GRC Groningen JO7-2, Lycurgus JO7-4 en GVAV-Rapiditas JO7-2.

HFC’15 JO7-4, leider: Ewoud Kamphuis
Justin Kamphuis
Luuk Vos
Rink Rouwkema
Stefan Hamon
Naythan Bodha
Finn Witteveen

Het 4e team bestaat uit allemaal nieuwe spelertjes die dit jaar begeleid worden door de vader van Justin: Ewoud Kamphuis. Justin gaat het morgen samen met Luuk, Rink, Stefan, Naythan en Finn om 11:30 uur in Haren opnemen tegen Engelbert JO7-1, GRC Groningen JO7-3 en Gorecht JO7-4.

Trainingen

We hebben een hele mooie, grote groep met ongeveer 30 enthousiaste voetballertjes, maar dat willen we ook graag zo houden: dat ze met plezier en enthousiasme naar de training blijven komen!

We hebben de groep daarom opgesplitst in twee groepen, gebaseerd op leeftijd. De jongste groep (voor het gemak JO6) traint nu iets korter, van 16:45 tot 17:30 uur en de tweede groep (JO7) traint van 17:30 – 18:30 uur. De eerste groep geef ik dan training samen met Auke Ybema (de vader van Raviv) en de tweede groep train ik samen met Niels Cloo (de vader van Hidde).

Door de groep op te splitsen, denk ik dat we de voetballertjes meer individuele aandacht kunnen geven én trainingen kunnen geven die meer gericht zijn op de leeftijd en ervaring van iedere groep. In een groep met kinderen van 4 1/2 jaar t/m 7 jaar, is het soms lastig om hier een middenweg in te zoeken en het voor iedereen even leuk en uitdagend te maken. Vorig jaar hebben we al gezien dat met name de iets jongere voetballertjes het soms lastig vonden in de grote groep. Ook duurden de trainingen voor hen soms net iets te lang.

Door de splitsing hebben we in beide groepen 12-16 spelertjes en kunnen we deze met twee trainers weer opsplitsen in groepjes van 6-8 spelertjes: een ideaal aantal om de spelertjes meer individuele training te kunnen geven. De eerste training “nieuwe stijl” hebben we inmiddels achter de rug en die is heel goed bevallen!

Naast de 24 spelertjes die wedstrijdjes gaan spelen, hebben we nog een aantal die voorlopig alleen aan de (proef-)trainingen gaan meedoen: Vincent, Jonathan, Samuel, Lotte en Dylano.

Hoe dan ook, laten we er een mooi seizoen van maken met elkaar! 🙂

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO7

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo7/