Goede competitiestart JO8-1: 10-3 winst!

Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal, Emma en Luuk zijn met HFC’15 JO8-1 het avontuur in de nieuwe 1e klasse goed begonnen! Met 10-3 waren ze te sterk voor Zuidhorn JO8-1: toch een ploeg die alledrie bekerwedstrijden had gewonnen.

We begonnen de eerste helft met Pascal op de goal terwijl Hidde in de tweede helft zou gaan keepen. En wat begonnen ze goed aan de wedstrijd! Bij de eerste time-out (na 10 minuten) stonden ze al 3-0 voor dankzij goals van Hidde (2x) en Milan. Verdedigend stonden ze (met als uitblinker Hidde!) hartstikke goed te spelen terwijl ze heel goed gebruik maakten van het hele veld. Niet te lang lopen met de bal, maar juist de bal rond laten gaan voordat alles weer dichtbij elkaar staat. Mooi om te zien hoeveel keren ze zo vrij voor de keeper kwamen te staan!

Ook na de time-out bleven ze dit in eerste instantie hartstikke goed doen: goed uit elkaar staan en het veld breed houden. Zo werd het zelfs 6-0 dankzij goals van Justin en Nassim (2x). Maar door die ruime voorsprong zag je ze daarna toch anders gaan spelen: meer voor zichzelf gaan, langer doordribbelen en allemaal zelf willen scoren. En dan wordt het toch weer té vol op het midden van het veld. Het is dan ook niet heel toevallig dat Zuidhorn daarna wél twee keer tot scoren kwam terwijl ze daarvoor nauwelijks een kans hadden gekregen.

Met een 6-2 ruststand was er natuurlijk niets aan de hand, maar zowel Ewoud als ik gaven aan dat ze moesten proberen toch weer net zo te voetballen als in het eerste kwartier: dan komen de goaltjes weer vanzelf. Als je maar ruimte maakt voor elkaar en niet allemaal zelf per se wilt scoren. Een lastige opdracht natuurlijk voor deze leeftijd, maar ze hebben dat toch wel goed opgepakt in de tweede helft 🙂

Pascal heeft bijvoorbeeld vaak de neiging om vanuit de verdediging over de middenvelder (en spits) heen te gaan om zelf te willen scoren, maar ook hij hield zich samen met Luuk achterin hartstikke knap aan de afspraak en speelde keurig vanuit z’n positie. En eigenlijk deed iedereen dit keurig: groot compliment! Uiteindelijk werd er ook zo nog een aantal keren gescoord dankzij Nassim (2x,) Milan en Detmar. Extra vermelding voor Emma die de enige echte assist op haar naam kreeg na een passje op Milan bij de 8-2.

Al met al een prima start in de competitie! Volgende week weer een nieuwe uitdaging als we op bezoek gaan bij Velocitas 1897 JO8-1. Deze ploeg won afgelopen weekend met 5-2 van GRC Groningen JO8-1, een ploeg die ze eerder in de beker ook al met 6-2 hadden verslagen. Zaterdag treffen we ze dus in het stadspark, om 8:30 uur op Sportpark Velocitas!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO7 / JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
1-0 Hidde
2-0 Milan
3-0 Hidde
4-0 Justin
5-0 Nassim
6-0 Nassim
6-1 –
6-2 –
— RUST —
7-2 Nassim
8-2 Milan (Emma)
9-2 Detmar
10-2 Nassim
10-3 –