Henri van de Voort

Na de aftrap door Chris, onze penningmeester, is het nu aan mij de eer. Mijn naam is Henri van de Voort. Naast secretaris van de club, ben ik trainer/leider van JO17-4 en samen met Martin Post en Erik-Jan Bijker betrokken bij de staf van MO13-1.

Met deze column willen we laten zien wat we als bestuursleden zoal doen binnen de vereniging en vooral ook laten zien dat wij, net als iedereen, ook gewoon leden zijn van de club. Die zich net als vele andere vrijwilligers, onbezoldigd inzetten om de club draaiende te houden en er voor te zorgen dat er elke week weer getraind en gespeeld kan worden.

Mijn Week

Zaterdag 7 oktober
Matchday! Na een aantal beker-, oefenwedstrijden en afgelasting vanwege onderhoud velden (zie ook donderdag 12 oktober), staat voor JO17-4 de tweede wedstrijd van de competitie op het programma. En die wordt wederom gewonnen. De drie punten gaan vanuit Zoutkamp mee in de tas naar Hoogkerk. Via de app wordt ik ondertussen op de hoogte gehouden van de stand bij MO13-1. Helaas liep daarbij de app vast vanwege de vele doelpunten….

Zondag 8 oktober
Normaal gesproken matchday voor ZO1. Maar die spelen helaas niet dit jaar. Tja, wat doe je dan op je vrije zondag? Vorige week was het shoppen met de dames in de binnenstad. Gelukkig speelt ZO2 vandaag thuis. Kijken hoe leider en mede bestuurslid Nico zijn mannen op scherp krijgt. Goed om te zien dat het nieuwe kunstgras prima bevalt bij de spelers.

Maandag 9 oktober
Samen met Jacolie, Like en Chris proberen we de contributie voor de vereniging te incasseren. Zoals Chris vorige keer al aangaf, doen we dit met behulp van ClubCollect. Als leden vragen hebben, kunnen ze die bij ons inschieten via het nieuwe systeem. Deze houden we dagelijks bij en indien nodig hebben we contact met elkaar via de app. De meest uiteenlopende vragen/opmerkingen komen voorbij. Een van de mooiste is ongetwijfeld deze: “Waarom vragen jullie nu al weer geld van mij. Ik heb vorig jaar ook al betaald. Ik blijf niet aan de gang!”

Dinsdag 10 oktober
Training voorbereiden voor JO17-4. Dankzij VTON kost dit niet meer zoveel tijd als voorheen. Een prima ondersteuning voor de trainers. En omdat het nieuwe kunstgras gereed is, hebben we nog meer ruimte voor alle teams. Respect voor materiaalbeheer en de trainersstaf voor het in elkaar draaien van het trainingsschema en gereed maken van alle trainingsmaterialen.

Woensdag 11 oktober
Een avond die veel voetbalouders wel zullen herkennen. Vanuit het werk snel eten, want de jongste moet om zeven uur trainen met MO13-1. Om acht uur weer naar huis om de oudste op te halen voor keeperstraining van half negen tot half tien.

Donderdag 12 oktober
En dan is het al weer donderdag. Een van de taken van de secretaris is corresponderen met de KNVB. Vandaag ook weer een leuke. Afgelopen zaterdag 23 september konden bij ons de wedstrijden op veld 3 niet door gaan. Reden: de gemeente gaf aan dat de velden nog niet speelklaar waren. Het onderhoud nam toch iets meer tijd in beslag. Jammer, maar is niet anders natuurlijk. Daarom de betreffende wedstrijden afgelast en verschoven naar het inhaalweekend.

Maar wat doet de KNVB? Die stuurt vandaag 3 tuchtbrieven naar ons met voor elke niet gespeelde wedstrijd een boete, omdat de wedstrijden niet zijn door gegaan! Gelukkig hebben we een app-groep met korte lijnen naar het wedstrijdsecretariaat. Zij konden snel aantonen dat we netjes hebben afgelast. Maar al met al kost het toch weer een paar onnodige uurtjes om alle bezwaarschriften richting tuchtzaken van de KNVB te krijgen.

En dan komt de kracht van VTON weer naar boven drijven. De training voor vanavond staat al weer gereed om JO17-2 en JO17-4 weer klaar te stomen voor de wedstrijden. Dit kost gelukkig minder tijd dan bezwaarschriften schrijven.

Vrijdag 13 oktober
Naast de dagelijkse app-contacten met de overige bestuurs-, staf- en commissieleden, geen bijzonderheden wat HFC’15 betreft. Vanavond rustig de opstelling in elkaar draaien voor de wedstrijd van MO13-1 onder het genot van een biertje. Beloofd weer een leuk voetbalweekend te worden. Thuiswedstrijd, lekker weer en hopelijk een mooi openingsfeest waar weer veel vrijwilligers hun schouders onder hebben gezet.

Iedereen een goed voetbalweekend toegewenst!
Henri van de Voort