Het seizoen van HFC’15 JO8 tot nu toe… JO8-1!

We hebben bij HFC’15 JO8 een lichting met maar liefst 41 enthousiaste spelers verdeeld over 5 teams. Op 9 februari begint de nieuwe voorjaarscompetitie weer en om alvast in de stemming te komen, blikken we nog even terug met één van de teams op de eerste seizoenshelft. Vandaag: HFC’15 JO8-1!

Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal, Luuk en Emma zijn net als HFC’15 JO8-2 het seizoen begonnen met drie bekerwedstrijden. En waar JO8-2 door wist te stoten tot de 2e (en later de 3e) ronde, bleek voor JO8-1 de eerste ronde het eindstation: 1e-klasser vv Roden JO8-1 bleek met 3-2 te sterk. Maar de bekerwedstrijden waren wel erg nuttig om te spelen, want de overwinningen tegen VEV’67 JO8-2 (18-1) en Gorecht JO8-2 (23-0) lieten zien dat HFC’15 JO8-1 veel te sterk was om te gaan spelen in de 2e klasse. Met hulp van de KNVB en VEV’67 JO8-2 (van competitie geruild) is het gelukt om alsnog in de 1e klasse terecht te komen: en dat bleek een goede keuze!

Meteen de eerste wedstrijd wonnen ze met 10-3 van Zuidhorn JO8-1 en de week daarna speelden ze met 4-4 gelijk tegen Velocitas 1897 JO8-1: precies het soort wedstrijden dat wij, coach Ewoud Kamphuis en ondergetekende, trainer/coach Richard Booij, graag willen zien: spannende wedstrijden met twee gelijkwaardige teams.

Toch zaten ook in deze 1e klasse twee teams die duidelijk minder waren dan de andere teams. Tegen Lycurgus JO8-2 (1-8) en GRC Groningen JO8-1 (11-2) werd ruim gewonnen namelijk. Maar toen stond er een pittige wedstrijd op het programma: tegen vv Roden JO8-1. Eerder hadden we dus in de beker met 3-2 van ze verloren: een wedstrijd waarin ze het heel lastig hadden in de eerste helft en waarin ze zich in de tweede helft weliswaar knap terug knokten in de wedstrijd, maar heel duidelijk was dat Roden al een stuk verder was dan ons team.

Wat volgde, was een heel andere wedstrijd, zie greep uit het verslag:

JO8-1 flink onderuit tegen Roden JO8-1
——————————————————-
Afgelopen zaterdag was een heel andere wedstrijd, en eigenlijk een erg vreemde wedstrijd. Een wedstrijd waarin ze gek genoeg veel beter speelden dan in de eerdere ontmoeting en toch met grotere cijfers werden verslagen: vreemd, maar waar. Dit was ook lastig uit te leggen aan de spelertjes 😉

Het werd zelfs 6-0 voor Roden JO8-1, en al klinkt dit als een kansloos verloren wedstrijd: dat was het echt niet. Het was eigenlijk een wedstrijd waarin beide ploegen leuk aan elkaar gewaagd waren en er veel leuke duels tussen spelertjes te zien waren. Zeker een wedstrijd die qua veldspel veel meer gelijk op ging dan de eerdere 3-2 nederlaag. Enige verschil? Simpel: Roden is iets verder in het afmaken van kansen (ook van afstand een paar mooie goals!) en beloonde zichzelf wel met goals, onze spelertjes dit keer niet.

Want op basis van het goede veldspel (zeker in de eerste helft!), de tomeloze inzet en werklust hadden ze absoluut veel meer verdiend. Helaas zat het er niet in en werd het zelfs nog een grote nederlaag. De laatste wedstrijd voor de winterstop spelen we opnieuw tegen Roden, wellicht zit er dan opnieuw een kans op revanche in 🙂
——————————————————-

De week daarop stond er opnieuw een uitwedstrijd op het programma: tegen Zuidhorn JO8-1 waar we eerder nog makkelijk met 10-3 van hadden gewonnen. Uit werd het echter een hele andere wedstrijd, zie (deel van) het verslag:

JO8-1 in spannende wedstrijd met 6-5 onderuit
——————————————————-
Het werd een mooi gelijk opgaande wedstrijd, maar wel eentje die ondanks een 2-4 voorsprong helaas met 6-5 verloren. Tot de allerlaatste minuut bleef het echter super spannend en werd er gestreden voor een puntje. Sowieso een erg leuke wedstrijd voor ‘de neutrale toeschouwer’! 🙂
….
En zo kwam er een einde aan een gekke wedstrijd waarin hele goed fases werden afgewisseld met veel mindere fases. En ook al was Zuidhorn deze wedstrijd veel beter dan in de eerste ontmoeting, het gevoel overheerst toch dat het vandaag niet nodig was om te verliezen: jammer maar helaas…
——————————————————-

Na die wedstrijd in Zuidhorn konden de titelaspiraties wel even in de koelkast en stond bovendien meteen de lastige thuiswedstrijd tegen Velocitas 1897 JO8-1 op het programma. Maar gelukkig werd hier misschien wel één van de beste wedstrijden van het seizoen gespeeld! Voor dit soort wedstrijden zijn we een klasse hoger gaan spelen, want was het spannend: pas in de allerlaatste minuten werd een 2-3 achterstand in een 4-3 overwinning omgezet!

JO8-1 met 4-3 in spannende pot langs Velocitas!
——————————————————-
In de 38e minuut was het toch eindelijk zover: de 3e aansluitingstreffer! Hidde haalde van afstand hard uit en scoorde zo de 3-3 voor ons! Maar daar hield het dus niet mee op, want ze bleven tot aan de allerlaatste minuut vol op de aanval spelen: en in tegenstelling tot vorige week, met resultaat! Want in de 40e minuut zorgde Luuk met zijn 3e van de dag voor de dik en dik verdiende 4-3 eindstand: prachtig om de ontlading te zien bij alle spelertjes! Op basis van de hele wedstrijd kregen ze deze week gelukkig absoluut loon naar werken. Want over de hele wedstrijd gezien hebben ze wellicht de beste wedstrijd van dit seizoen gespeeld tegen Velocitas: mooi om te zien dat het ook nog eens de volle winst oplevert!
——————————————————-

Waar ze tegen Velocitas wellicht de beste wedstrijd van het seizoen hadden gespeeld, speelden ze een week later de slechtste wedstrijd van het seizoen. Of in ieder geval: een wedstrijd om snel te vergeten. Thuis tegen Lycurgus JO8-2 werd weliswaar met 7-4 gewonnen, maar van het goede voetbal een week eerder was weinig terug te zien.

Een week later was dit echter weer helemaal terug! Op bezoek bij GRC Groningen JO8-1 werd met maar liefst 2-16 gewonnen en na die wedstrijd bleek er ineens toch onverwacht nog een kans te zijn dat ze zelfs kampioen zouden worden. Maar dan moest er wel gewonnen worden van vv Roden JO8-1: de ploeg die al twee keer van ons had gewonnen. Geen makkelijke opgave dus!

En toch lukte het! Met name door keihard met z’n allen te werken werd in de eerste helft al een 5-2 voorsprong gepakt die ook niet meer werd weggegeven! Het werd uiteindelijk 6-4 voor ons en zo werd HFC’15 JO8-1 dus toch nog op de allerlaatste speeldag KAMPIOEN! Prachtig om de blijdschap op die koppies te zien! Daarna hebben we het kampioenschap uiteraard nog even gevierd mét een dik en dik verdiende kampioensmedaille, uitgedeeld door de trotse coaches… Klasse gedaan, toppers! 🙂

Omdat we eigenlijk iedere week van dit soort spannende wedstrijden willen spelen, hebben we besloten om na de winterstop nog een klasse hoger te gaan spelen: hoofdklasse. Tijdens de winterstop hebben we inmiddels een aantal toernooien gespeeld waar ook andere hoofdklassers aan mee deden: en ook daarin konden ze in de meeste gevallen prima mee komen. Op het MILK Boarding Toernooi hadden ze nog wel de nodige moeite maar het sterk bezette Wintertoernooi bij FC Lewenborg wisten ze onlangs nog te winnen.

Leuk detail is dat we daar ook al wedstrijden hebben gespeeld tegen teams die we straks in de competitie tegen gaan komen: FC Lewenborg JO8-1 (2-1 winst, maar sterk team!), FC Zuidlaren JO8-1 (4-2 winst) en Zuidhorn JO8-1 (2-1 winst). Het laatstgenoemde team kennen we dus ook al uit ons 1e klasse-avontuur. Onbekend voor ons zijn SV Bedum JO8-1 en LTC JO8-1. Laten we hopen dat het een leuke, sterke competitie wordt waarin Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal, Luuk en Emma iedere week tegen goede teams spelen. Aanstaande zaterdag begint de competitie, om 10:30 uur op bezoek bij het ons welbekende Zuidhorn JO8-1!

Groet,

Richard Booij
Coördinator HFC’15 JO8 / Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Uitslagen HFC’15 JO8-1 (beker, poulefase):
HFC’15 JO8-1 – VEV’67 JO8-2 18-1 (Detmar 3x, Justin 3x, Luuk 3x, Pascal 3x, Emma 3x, Milan 2x, Hidde)
Roden JO8-1 – HFC’15 JO8-1 3-2 (Luuk, Emma)
HFC’15 JO8-1 – Gorecht JO8-2 23-0 (Pascal 5x, Hidde 4x, Nassim 4x, Emma 3x, Detmar 2x, Milan 2x, Luuk 2x, Justin)

Uitslagen HFC’15 JO8-1 (1e klasse):
HFC’15 JO8-1 – Zuidhorn JO8-1 10-3 (Nassim 4x, Hidde 2x, Milan 2x, Justin, Detmar)
Velocitas 1897 JO8-1 – HFC’15 JO8-1 4-4 (Nassim, Justin, Pascal, Luuk)
Lycurgus JO8-2 – HFC’15 JO8-1 1-8 (Luuk 3x, Hidde 2x, Milan, Pascal, Emma)
HFC’15 JO8-1 – GRC Groningen JO8-1 11-2 (Nassim 2x, Hidde 2x, Milan 2x, Justin, Pascal, Luuk, Emma, Detmar)
vv Roden JO8-1 – HFC’15 JO8-1 6-0
Zuidhorn JO8-1 – HFC’15 JO8-1 6-5 (Luuk 3x, Nassim, Milan)
HFC’15 JO8-1 – Velocitas 1897 JO8-1 4-3 (Luuk 3x, Hidde)
HFC’15 JO8-1 – Lycurgus JO8-2 7-4 (Hidde 2x, Pascal 2x, Luuk 2x, Nassim)
GRC Groningen JO8-1 – HFC’15 JO8-1 2-16 (Luuk 5x, Nassim 4x, Hidde 2x, Pascal 2x, Milan 2x)
HFC’15 JO8-1 – vv Roden JO8-1 6-4 (Milan 4x, Hidde, Justin)

Toernooien winterstop:
MILK Boarding Toernooi
Zaalcompetitie dag 1/3
Zaalcompetitie dag 2/3
Zaalcompetitie dag 3/3
Wintertoernooi FC Lewenborg!