Het seizoen van HFC’15 JO8 tot nu toe… JO8-3!

We hebben bij HFC’15 JO8 een lichting met maar liefst 41 enthousiaste spelers verdeeld over 5 teams. Op 9 februari begint de nieuwe voorjaarscompetitie weer en om alvast in de stemming te komen, blikken we nog even terug met één van de teams op de eerste seizoenshelft. Vandaag: HFC’15 JO8-3!

——————————————————-

In JO8-3 zitten vijf spelertjes die ook vorig jaar al wedstrijden speelden: Finn, Stefan en Naythan zaten toen samen in JO7-1 en uit JO7-3 zijn Jonathan en Koen overgekomen. Vera, Yordie en Fanuel trainden vorig jaar aan het einde van het seizoen ook al mee bij JO7 en Olivia stapte aan het begin van het seizoen over vanuit JO9 om bij haar broertje Jonathan te gaan spelen. De trainingen zijn vanaf het begin af aan opgepakt door Sjaam Bodha, de vader van Naythan, en hij kreeg al snel hulp daarbij van Maarten Witteveen, de vader van Finn.

Het begin van de competitie was ontzettend lastig voor ze: in de eerste drie wedstrijden werd met dubbele cijfers verloren, waarvan de laatste zelfs met 1-22 thuis tegen Amicitia JO8-3. Gelukkig hadden de kids er totaal geen last van en bleven ze plezier houden met elkaar tijdens de trainingen en wedstrijden: mooi!

In de 4e wedstrijd werd het echter wél een mooie, gelijkopgaande wedstrijd. Op bezoek bij FC Zuidlaren JO8-4 werd met 7-5 verloren, maar dit soort wedstrijden zijn gewoon hartstikke leuk om te spelen: twee aan elkaar gewaagde teampjes! Na die wedstrijd was er wel sprake van een ommekeer: de dubbele cijfers zijn daarna niet meer gehaald en het ging steeds beter draaien. Teams als Potetos JO8-1 (0-6) en Veendam 1894 JO8-2 (2-7) bleken nog wel een maatje te groot, maar ook in die wedstrijdjes bleven ze veel langer uitzicht houden op punten.

En op 17 november was het dan eindelijk zover: de eerste overwinning! Thuis werd in een hele spannende wedstrijd met 3-2 gewonnen van Helpman JO8-2! Zie ook het verslag van trainer/coach Sjaam Bodha:

——————————————————-

Beste ouders, spelers en trainers,

Vanochtend vroeg en fris om 8.30 uur was de bijeenkomst thuis op veld 1D, voor de voorbereidingen van de wedstrijd tegen Helpman JO8-2.

Iets later dan negen, klonk het startsignaal en sprintten 5 superenthousiaste HFC-ers naar de bal. Wat we vervolgens zagen was mooi en vlot spel, er werd meer overgespeeld en er waren mooie acties te zien op het doel van de tegenstander. Dit resulteerde al snel in een 1-0, door een prachtige actie van Stefan!

De kids zorgden al meer dat er ruimte gemaakt werd, dat er werd verdedigd of juist de aanval ingezet werd. Af en toe een stevige aanwijzing hielp en er werd goed naar geluisterd.

De tweede prachtige treffer staat op naam van Jonathan: 2-0! Mooi om te zien hoe hij gretig met de bal naar voren bewoog en het wist af te maken met een krachtig schot.

Tot dan bevindt het spel zich vooral op de helft van de tegenstander plaats. Maar Helpman komt dan terug en is zo nu en dan gevaarlijk. Ondanks de verdediging van HFC weten zij dan ook 2 goals te maken. De teams zijn nu duidelijk aan elkaar gewaagd!
 
Vera onze keepster in de eerste helft van vandaag heeft in de tweede helft tot zeker drie keer toe een prachtige actie naar voren toe en haar schoten worden maar net gestopt, of schieten rakelings het doel van de tegenstander. Erg prachtig om te zien en ze had het verdiend als er eentje in was gegaan.
 
Naast Vera zet ook Koen zich in de tweede helft enthousiast en goed in als keeper. De overige spelers Yordie, Olivia, Finn, Fanuel en Naythan zetten allen hun beste beentje voor. Samen houden ze Helpman op de 2. Uiteindelijk is het Fanuel die het derde doelpunt voor zijn rekening neemt. Erg mooi schot en HFC staat op 3-2!

En zo blijft het gelukkig tot het einde. We hebben gewonnen. Ik bedoel, WE HEBBEN GEWOOONNNNNEEENNN!!!! Whoehoeeee! 🙂

Blijdschap all over, onder spelers, ouders en natuurlijk de coach! Prachtig om te zien dat de lijn min of meer stijgende is sinds we gestart zijn, 2 maanden geleden. De laatste weken is steeds meer zichtbaar dat ons team ook echt als een ‘team’ optrekt.

We hebben nog veel te doen, samenwerken en elkaar aanvoelen, passen, de ruimte opzoeken en nog meer de acties afmaken. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat deze ontwikkelingen zullen volgen in de komende tijd. Alle spelers en ouders bedankt. Jullie hebben allemaal weer mooi gesupport!

Maarten en Sjaam

——————————————————-

Daarna bleek Glimmen JO8-1 (1-6) nog wel te sterk voor ze, maar werd ook op bezoek bij Be Quick JO8-2 nog een spannende wedstrijd gewonnen! Op de Esserberg werd uiteindelijk met 3-4 gewonnen dankzij goals van Jonathan (2x), Stefan en Finn. Het mag duidelijk zijn dat de winterstop eigenlijk net iets te vroeg is gekomen voor JO8-3: mooi om te zien dat er echt een stijgende lijn te zien is. Goed gedaan allemaal! 🙂

Waar het eerst leek dat JO8-3 eigenlijk een klasse te hoog speelde, hebben we door de duidelijk stijgende lijn toch besloten dat ze in de 3e klasse blijven spelen. Sowieso worden nu ook alle 3e-klassers weer op sterkte ingedeeld, dus de volgende competitie zal vast een stuk meer gelijkwaardig zijn.

Aanstaande zaterdag spelen Naythan, Stefan, Yordie, Vera, Fanuel, Jonathan, Olivia, Koen en Finn hun eerste wedstrijd in de nieuwe competitie: om 10:15 uur op bezoek bij Peize JO8-2!

Groet,

Richard Booij
Coördinator HFC’15 JO8

Uitslagen HFC’15 JO8-3 (3e klasse):
HFC ’15 JO8-3 – Actief JO8-3 1-13 (Stefan)
Lycurgus JO8-3 – HFC ’15 JO8-3 13-3 (Jonathan 2x, Finn)
HFC ’15 JO8-3 – SJO Amicitia-BG-ON JO8-3 1-22 (Jonathan)
FC Zuidlaren JO8-4 – HFC ’15 JO8-3 7-5 (Jonathan 3x, Stefan 2x)
HFC ’15 JO8-3 – Potetos JO8-1 0-6
Veendam 1894 JO8-2 – HFC ’15 JO8-3 7-2 (Stefan 2x)
HFC’15 JO8-3 – Helpman JO8-2 3-2 (Stefan, Jonathan, Fanuel)
HFC’15 JO8-3 – Glimmen JO8-1 1-6 (Jonathan)
Be Quick JO8-2 – HFC’15 JO8-3 3-4 (Jonathan 2x, Stefan, Finn)
HFC’15 JO8-3 – Gorecht JO8-3 – (afgelast)