Het seizoen van HFC’15 JO8 tot nu toe… JO8-4!

We hebben bij HFC’15 JO8 een lichting met maar liefst 41 enthousiaste spelers verdeeld over 5 teams. Op 9 februari begint de nieuwe voorjaarscompetitie weer en om alvast in de stemming te komen, blikken we nog even terug met één van de teams op de eerste seizoenshelft. Vandaag: HFC’15 JO8-4!

Benjamin, Alwin, Ayden, Luca, Owen en Sven speelden vorig seizoen ook al bij elkaar in het team: JO7-2. Chelsey, Menno en Nick zijn daar dit seizoen bij gekomen en samen met coach Luuk van Vuurden en de nieuwe trainer Devin Kromhout hebben ze er een supermooie eerste seizoenshelft van gemaakt!

Als 4e team waren ze ook ingedeeld in de 4e klasse en het bleek al snel dat ze één van de betere teampjes van de competitie waren: na drie wedstrijden was er ook al drie keer met grote cijfers gewonnen. Lycurgus JO8-4 (5-9), FC Lewenborg JO8-4 (11-1) en Nieuw Roden JO8-2 (4-12) waren in die fase (nog) geen partij voor ze.

Maar daarna kwam vv Roden JO8-2 op bezoek en dat bleek een gewaagde tegenstander te zijn: in een spannende wedstrijd werd uiteindelijk met 3-4 verloren. Meteen na de wedstrijd waren ze er al op gebrand om later in Roden wél te winnen van ze.

De weken daarna werden alle wedstrijden winnend afgesloten, maar gelukkig boden de andere ploegen wel meer tegenstand dan in de wedstrijden daarvoor. Tegen Lycurgus JO8-4 (9-7) en FC Lewenborg JO8-4 (1-4 winst) bijvoorbeeld werden dit keer toch spannende wedstrijden gespeeld: alleen maar leuk!

En toen stond de uitwedstrijd tegen vv Roden JO8-2 op het programma: dé kans op revanche, en die kwam er! Zie onderstaand verslag van coach Luuk van Vuurden:

——————————————————-

Beste ouders en spelertjes van JO8-4,

Vandaag stond op verzoek, vervroegd vv Roden uit op het programma ivm hier en daar wat Sinterklaas feesten.

Om 9.00 klonk het fluitsignaal en mochten we van start in de kraker van deze competitie ronde. Met het verlies thuis tegen Roden nog wat in de koppies gingen we dan ook wat onzeker van start. Roden kwam met zijn fysiek wat grotere spelers over het hele veld dan ook met 2-0 voor. Roden bleef komen maar via Benjamin kwamen we terug tot 2-1. Er werd door iedereen geknokt en samen verdedigd maar toch kwam Roden nog in de 1e helft op 3-1. Door Alwin wat verder naar voren te laten spelen en de fysiek wat sterkeren erachter kwamen door een mooie pass maar voren via Alwin terug tot 3-2. Direct na deze hele belangrijke goal klonk het signaal voor de rust.

In de rust gingen we dit keer ook maar even de kleedkamer in om warm te worden en heeft de coach alleen gezegd dat we op de goede koers zaten. Doorgaan met knokken en met passen kijken dat de bal voorin terecht komt was de missie! Omdat Alwin en Ayden voorin goed werk verrichten maakte we gezamenlijk de keuze om Owen op doel te laten en Alwin in de spits te laten.

De tweede helft konden we meer acties maken naar voren en stonden we steeds als front tegenover vv Roden. Iedereen knokte mee. Nick, Menno en Sven achterin weer goed werk. Owen hield er weer een paar uit vandaag…..super!!! Luca en Chelsey op het middenveld liepen weer goed de ruimtes in en Benjamin en Sven wisten de voorhoede goed te vinden. Ook onze spits Ayden maakte vandaag weer zijn doelpunt en zo stond het 3-3 halverwege de tweede helft. We kregen weer geloof en Roden kreeg het heel lastig tegen onze zeer gemotiveerde spelertjes. Elk duel werd uitgeknokt en we gingen er ALLEMAAL vol in!!!

Via ons middenveld kwamen de kansen naar voren en het was uiteindelijk weer Alwin die in de spits HFC JO8-4 op een 3-4 voorsprong bracht. Iedereen maar dan ook iedereen geloofde weer in het nog te behalen kampioenschap en samen werd er met hart en ziel geknokt en verdedigd. Alles samen als een front tegen de spelers van vv Roden. Harde duels op het middenveld. Loopacties van Luca en Chelsey. Verdedigend werkten we de bal steeds weg en Roden kwam haast niet meer tot echte kansen. Sven besliste vandaag met links (zwakke been) de wedstrijd met een knap schot de wedstrijd. Een 3-1 achterstand werd omgebogen tot een 3-5 winst.

Owen, Luca, Menno, Nick, Sven, Chelsey, Ayden, Benjamin en Alwin wat hebben jullie vv Roden ff op hun plek gezet. Want ondanks intimidatie wederom vooraf van Roden hebben jullie ze knap bij de neus gepakt!!! En dit kwam vandaag vooral door als team gezamenlijk te knokken.

Omdat Roden nu 2 x heeft verloren en wij nog maar 1 x is het Zaterdag a.s. thuis tegen Zuidhorn zover!!!! Bij winst worden we KAMPIOEN. Roden won met 21-0 van Zuidhorn dus gezien ons resultaat vandaag moet dat zeker te doen zijn!!!

Een hele trotse coach en trotse trainer Devinski bedanken jullie voor deze fantastische voetbaldag!!

Ouders bedankt voor jullie support en tot gauw.

Groetjes Luuk en Devin.

——————————————————-

En zo stond een week later de kampioenswedstrijd op het programma, thuis tegen vv Zuidhorn JO8-3. En zoals al een beetje werd verwacht, werd deze wedstrijd met groots gemak gewonnen. Het werd uiteindelijk zelfs 14-1 en zo werden Sven, Chelsey, Ayden, Menno, Nick, Alwin, Benjamin, Luca en Owen in hun eerste seizoen samen meteen KAMPIOEN! Goed gedaan, toppers! 🙂

Na de winterstop gaat HFC’15 JO8-4 een klasse hoger spelen, in de 3e klasse: hopelijk hebben ze dan iedere week van die spannende wedstrijden zoals tegen vv Roden JO8-2. In de winterstop lieten ze alvast zien helemaal klaar zijn voor de tweede seizoenshelft door in een poule met 3e en 4e-klassers het Wintertoernooi van FC Lewenborg te winnen. Overigens gaat Nick overstappen naar het nieuwe team HFC’15 JO8-5. De andere 8 spelertjes beginnen de competitie op 9 februari om 9 uur thuis tegen GVAV Rapiditas JO8-3: komt dat zien!

Groet,

Richard Booij
Coördinator HFC’15 JO8

Uitslagen HFC’15 JO8-4 (4e klasse):
Lycurgus JO8-4 – HFC’15 JO8-4 5-9 (Ayden 4x, Benjamin 3x, Luca, Menno)
HFC’15 JO8-4 – FC Lewenborg JO8-4 11-1 (Benjamin 7x, Ayden 2x, Sven, Chelsey)
Nieuw Roden JO8-2 – HFC’15 JO8-4 4-12 (Benjamin 4x, Ayden 4x, Chelsey, Luca, Alwin, Menno)
HFC’15 JO8-4 – vv Roden JO8-2 3-4 (Ayden 2x, Alwin)
Zuidhorn JO8-3 – HFC’15 JO8-4 1-5 (Ayden 2x, Benjamin, Alwin, Luca)
HFC’15 JO8-4 – Lycurgus JO8-4 9-7 (Benjamin 5x, Ayden 3x, Alwin)
FC Lewenborg JO8-4 – HFC’15 JO8-4 1-4 (Ayden 2x, Sven, Alwin)
HFC’15 JO8-4 – Nieuw Roden JO8-2 7-3 (Ayden 3x, Benjamin 2x, Alwin, Chelsey)
vv Roden JO8-2 – HFC’15 JO8-4 3-5 (Alwin 2x, Benjamin, Ayden, Sven)
HFC’15 JO8-4 – Zuidhorn JO8-3 14-1 (Ayden 5x, Alwin 3x, Benjamin 3x, Chelsey 2x, Sven)