HFC’15 futsal 1 Kampioenen

Een bijzonder jaar, de spelers van Heren 1 van de futsaltak vinden hun oorsprong uit verre landen. Het team dit jaar bestond uit 3 Koerden, 3 Iraniërs, een Armeen, een Marokkaan en een iets te dikke kaaskop op de goal. Daar waar dit in de context van de internationale betrekkingen tot complexe uitwerking kan leiden, bloeide dit in Heren 1 op tot een prachtig samenvoetballend team van vrienden, met als uitkomst het kampioenschap van de 3e klasse. Van de 20 wedstrijden werden er 19 glansrijk gewonnen, scoorden we 177 maal, kregen we 65 doelpunten tegen (tegenover 675 reddingen van de keeper). De klasse spatte er bij vlagen van af; te danken aan de twee spelverdelers van het team Hos en Majid (beiden ex- Leekster Eagles). Balans en strijdlust kwamen van de 3 broers Sharansi (Moes, Gharib en Joetiar); creativiteit, tweedepaalgoals en evenwicht aan de 2 vedettes in het veld kwamen op naam van Sakki, Panda (Faraz) en Boeki. Aangezien futsal nogal wat je vergt, konden we af en toe een beroep doen op gastspelers Mehmet, Ghemmis, Badr, Fabje en Araz. De enige Tatta van het team hield, voor zover dat mogelijk was, de kooi op slot (en aan de tegenstander uitleggen dat er niets met hun sporttassen, en de inhoud daarvan, gebeurde).

Een kleurrijk gezelschap

Iedere week een half uur van te voren verzamelen in de kleedkamer, hetgeen nooit lukte. Eenmaal aangekomen in de kleedkamer ontstond er al snel een kakofonie aan talen en dialecten (Nederlands, straattaal, Arabisch, Fars, Sorani en Gronings), om dan een strategie voor iedere wedstrijd te bepalen. Uiteindelijk kwam het erop neer om de bal of bij Hos of bij Majid in te leveren, hen vooral niet voor de voeten te lopen, klaar staan bij de tweede paal en scoren. Dit lukte dus 177 keer in het afgelopen seizoen. Ondanks de vele meningsverschillen, hoge en uitgesproken temperamenten, en het ontbreken van duidelijke afspraken omdat echt leiderschap ontbrak (of eigenlijk door niemand werd geaccepteerd), is het gelukt om de doelstelling te halen: glansrijk kampioen worden en alle tegenstanders hebben we dik gegeven. Driemaal werd er geel gepakt (3 x Hossi) wegens gezeik, hands en het jennen van de tegenstander (ontzettend smerige panna’s).

We willen HFC’15, de vele supporters en Melvin bedanken voor een geweldig seizoen en wensen alle teams een mooi seizoen ’18/’19 toe.

Futsal 1.