HFC’15 JO12-3 4e in de KNVB Bekerfinale

Zaterdag 1 juni 2019

Rond 11.00 uur vertrok het team in een oude stadsbus met familie richting de KNVB Bekerfinale district Noord in Zuidwolde (Dr). De sfeer in de bus was ontspannen en gezellig.

Bij aankomst bleek wat een feest er van dit evenement gemaakt was. Bijna 80 teams in verschillende wedstrijdklassen streden om de 1e tot 4e plek. Enthousiaste supporters met spandoeken, flessen water, drinken en eten op de diverse vrolijk versierde velden. Flessen zonnebrandcreme waren geen overbodige luxe gezien de temperatuur van 24 graden.

Trainer Bart-Peter besprak met zijn team in de kleedkamers de plan-de-campagne. Vlak voor ze het veld op gingen nog eenmaal met zijn allen rond de trainer en gaan!

De eerste wedstrijd was tegen een oude bekende: VEV’67. Het was overduidelijk dat beide team het elkaar niet makkelijk zouden maken. Na 2x 12,5 minuut en 2x een korte time-out, werd de wedstrijd afgefloten met 1-1 gelijkspel.

Snel op het gras even bijkomen, afkoelen met flessen water over het hoofd en een scheidsrechter die er toch wel op aandrong om, gezien de tijd, het veld weer op te gaan.

De 2e wedstrijd was tegen Flevoboys. De jongens hadden al gezien bij de wedstrijd daarvoor, dat vooral nr 5 eentje was om voor op te passen… de eerste score was voor ons: het was 0-1. Helaas voor ons was dat de enige die erin mocht deze wedstrijd en schoten zij, met name toch die nr5, er nog 7 in.

Het voordeel was dat de hele dag, de wedstrijden op hetzelfde veld “uitgevochten” werden, dus konden wij in de uur rust die volgde, de ontwikkelingen van de tegenstanders volgen.

Inmiddels hadden wij ons een schaduwrijke zijlijn toegeëigend en konden de jongens afkoelen en voorbereiden op de laatste wedstrijd.

Dat was tegen Arum: De spannendste wedstrijd van de dag die onze stand zou bepalen, tegen een tegenstander die op een vergelijkbare manier speelde. Een hele leuke wedstrijd met enorme aanmoedigingen en meelevende geluiden vanaf de zijlijn. Echter hebben we hier met 5-4 verlies het veld moeten verlaten.

De uitslag: 4e van de KNVB Bekerfinale 2019

Van harte gefeliciteerd hiermee jongens! Wat zijn wij trots dat jullie zover zijn gekomen.

 

Dank aan alle spelers: Daan, Delano, Dennis, Efraïm, Hidde (k), Julian, Kobe, Lukas, Rayvano, Thijs, Timon en Yarno.

Speciale dank aan trainer Bart-Peter, assistent-trainer Bas en leiders Arjan en Klaas.