HFC’15 JO12-4 Kampioen!

Dankzij een geweldige eindsprint in de competitie zijn de jongens van JO12-4 Kampioen geworden. Het was op zaterdag 1 juni een bijzonder spannende ontknoping waarbij zowel Zuidlaren, ACV als HFC er met de hoofdprijs vandoor kon gaan. ACV en Zuidlaren speelden tegen elkaar in Zuidlaren en wij speelden thuis tegen het laag geklasseerde VEV. Vele scenario s met doelsaldi en punten passeerden de revue, maar uiteindelijk moet je het gewoon met zijn allen op het veld doen! We hadden het voordeel dat Zuidlaren en ACV om 9 uur begonnen en wij om 10 uur in de wetenschap dat Zuidlaren en ACV elkaar het leven flink zuur zouden maken. Een gelijkspel of winst voor Zuidlaren zou het mooist zijn. Bij winst van ACV zouden we heel veel doelpunten moeten maken. Met Zuidlaren was afgesproken dat we de uitslag via Whatsapp zouden ontvangen en om ongeveer half elf kwam het verlossende appje: 2-1 voor Zuidlaren!. Met een tussenstand van 3-0 in onze eigen wedstrijd waren we virtueel kampioen. Probeer dan maar eens met een pokerface langs de kant de jongens te coachen. Ze moesten nog de hele 2e helft het koppie er goed bij houden.

Maar goed, de heren hebben tegenwoordig ook allemaal een smartphone en eentje kwam in de rust vrolijk vertellen wat hij op voetbal.nl had gezien over Zuidlaren ACV. In de tweede helft trokken ze nog even flink door tot een kampioenswaardige 10-1! Een prachtige prestatie van een steeds hechter wordend team dat nu al een aantal jaren samen speelt en daar de vruchten van plukt.

Helemaal geweldig en wat verdiend voor de jongens! Al een paar keer vlak tegen het kampioenschap aan en nu dan echt de beste! Van Assen, Zuidlaren, Leek, Eelde, Borger en natuurlijk van Hoogkerk! Patat en medailles in de kantine en daarna op de platte kar door Hoogkerk! Wat een geweldige ervaring!

Tristan, Sem, Rik, Rutger, Xavi, Giancarlo, Kars, Floris, Tomas, Jacob en Jesper, wat was het supergaaf om jullie in de afgelopen periode te zien groeien, zowel individueel en als team. Samen voor en met elkaar. Altijd nam er weer iemand het voortouw en maakte een van jullie weer een flinke stap in zijn ontwikkeling. Met dit kampioenschap als beloning. Zonder de aanmoediging van ouders, voetbaltaxi’s, opa’s en oma’s, trainers, hulptrainers en scheidsrechters en alle andere vrijwilligers binnen de club was het natuurlijk niet gelukt. Jullie zijn Toppers!

Fokko, Roy, Jeroen en Gerben