HFC’15 JO13-1 deelnemer Speedsoccer Leaugue

Op initiatief van drie bevlogen jeugdtrainers uit de regio is gisteren een nieuwe competitie gestart in Groningen. In het Indoor Soccer Centre vindt de eerste editie van de Speedsoccer Elite O13 League plaats.

Deelnemers tijdens de eerste editie zijn Be Quick 1887, GVAV-Rapiditas, SC Heerenveen, FC Groningen, Cambuur, Bedum, Hoogezand en HFC’15. De onder-13 jaar teams zijn uitkomend in de 1e, 2e en 3e divisie en zijn verdeeld over drie poules. HFC’15 JO13-1 is deelnemer met twee teams.

Op tien woensdagen in 2016 en 2017 wordt er gestreden in het Indoor Soccer Centre in Groningen. Met de Speedsoccer League krijgen de jeugdspelers uit de omgeving Groningen de kans om zich nog verder te ontwikkelen onder de unieke speedsoccer-omstandigheden.

De eerste drie speelrondes zijn kwalificatie wedstrijden. In 3 poules van 4 teams strijden de deelnemende teams om een plekje in de League 1. Daarvoor is een 1e of 2e plaats in de poule noodzakelijk. De nummers 3 en 4 zullen uitkomen in de League 2. Meer informatie over de Elite O13 League is hier te vinden. De beide teams van HFC’15 zijn voortvarend gestart: Team A won zijn eerste partij tegen Bedum en Team B speelde gelijk tegen de leeftijdsgenoten van GVAV Rapiditas.

De Speedsoccer League heeft tot doel om voetbalteams uit de omgeving Groningen van hetzelfde (competitie)niveau bij elkaar te brengen en te laten spelen om de Speedsoccer Cup, in samenwerking met het Indoor Soccer Centre.