HFC’15 JO15-3 overtuigend kampioen!

Het heeft even mogen duren, maar dan heb je ook wat: KAMPIOEN seizoen 2016/2017 met overtuigende cijfers. De competitie is nog niet ten einde, er moeten nog 2 inhaalwedstrijden gevoetbald worden, maar als je van de 20 tot nu toe gespeelde wedstrijden 58 punten hebt, 19 keer gewonnen, slechts 1 gelijk hebt gepeeld, 84 doelpunten voor en slechts 16 tegen hebt gekregen, dan mag je spreken van een geslaagd seizoen en een terechte competitiewinnaar.
Onze vrienden van Lycurgus JO15-2 en Harkstede JO15-1 hadden een dusdanige achterstand dat we ons al kampioen mochten noemen met nog 3 wedstrijden te gaan. Er moest afgelopen donderdag avond dan wel gewonnen worden in en tegen Grootegast.
In voorgaande competities die onze jongens ook als kampioenen hebben mogen afsluiten, was het toch moeilijk om met de druk om te gaan. Ze haalden het uiteindelijk wel, zij het met hakken over de sloot. Zou het dit keer ook zo gaan?
Nee, Grootegast werd met ruime cijfers (1-6) verslagen. Natuurlijk werd het voetbalniveau van onze jongens er gaandeweg de wedstrijd niet beter op, maar dat mocht de vreugde van weer een kampioenschap niet drukken.

Er was amper tijd om te feesten, want 2 dagen later stond er toch een prestatie wedstrijd op het programma. Uit bij Harkstede, op het moment van schrijven de trotse nummer 3, is toch wel een wedstrijd die je gewoon wilt winnen, ondanks dat je net kampioen bent geworden. En Harkstede is de enige die punten van ons gepakt heeft deze competitie door ons thuis op een gelijkspel te houden.
Met redelijk vermakelijk voetbal werd Harkstede opzij gezet met een 1-2 overwinning.

Zoals gezegd nog 2 inhaalwedstrijden aankomende week, beiden thuis tegen Velocitas en VEV’67. Behalve het “eer” gevoel, gaat het bij ons nergens meer om. VEV zou bij winst nog 3e kunnen worden, maar ik ga er van uit dat we dat niet laten gebeuren en gewoon ongeslagen het seizoen af willen sluiten.

Langs deze weg wil ik graag de TOPtrainers Herman en Martin en leider Jan bedanken voor hun volledige toewijding en inzit om onze jongens het beste uit hun zelf te laten halen. Het was niet altijd even makkelijk met deze pubers….
Verder ook alle jongens van C4 en C5 die regelmatig met ons mee hebben gevoetbald heel erg bedankt voor jullie inzet! Evenals onze topper Younes, die halverwege het seizoen zijn droomtranfer naar C1 maakte. Ook Said bedankt voor het fluiten en het regelen van scheidsrechters. Bedankt Jan Bennes en Arend voor het regelmatig vlaggen van de wedstrijden. En natuurlijk alle ouders die trouw iedere week in weer en wind langs de lijn stonden te juichen, als taxi chauffeur kilometers hebben mogen rijden en de vuile voetbalkleding hebben mogen wassen, top!

Een trotse ouder en sponsor, fanatieke toeschouwer, oftewel de razende reporter