HFC’15 JO7-1 wint de SES Minicup!

Afgelopen weekend vond op het sportpark van NEC Delfzijl het druk bezette SES Toernooi plaats. En net als vorig jaar was er ook weer de SES Minicup waar wij als HFC’15 JO7 aan mee mochten doen. En met succes: het toernooi werd gewonnen! Van de 10 deelnemende teams was HFC’15 JO7-1 uiteindelijk de sterkste: toppers!

De eerste wedstrijd hadden Stijn, Jason, Luca, Nils en Milan het nog lastig met Helpman JO7-1. Pas vlak voor tijd werd de 1-2 achterstand zelfs omgebogen in een 3-2 overwinning! Jason (2x) en Milan scoorden de goals.

In de tweede wedstrijd bleken wij een maatje te groot voor NEC Delfzijl JO7-1. Het werd maar liefst 7-1 dankzij goals van Stijn (3x), Nils (2x), Jason en Luca.

Ook de 3e wedstrijd werd overtuigend gewonnen van NEC Delfzijl JO7-3 met opnieuw 2 goals van zowel Stijn als Jason: 4-0!

In de laatste poulewedstrijd speelden we tegen directe concurrent Omlandia JO7-1 om groepswinst en daarmee een plekje in de halve finale. Na een zwaarbevochten 1-1 gelijkspel (goal van Stijn) bleek dat beide ploegen zich ongeslagen op konden maken voor de halve finales: super!

Het was al de hele ochtend bloedheet op het Sportpark Centrum in Delfzijl, maar onze spelertjes bleken gemotiveerd om nu ook voor een beker te gaan. In de halve finale werd dankzij goals van Jason (2x) en Stijn overtuigend met 3-0 gewonnen van de nr.2 uit de andere poule: NEC Delfzijl JO7-2.

Sowieso tweede dus en op naar de finale! Én, niet onbelangrijk voor onze mannetjes, gegarandeerd een beker! Want die zagen er toch wel erg mooi uit 🙂

In de finale speelden we tegen Be Quick JO7-1 dat alle wedstrijden nog makkelijk had gewonnen, maar ook hier bleef ons teampje hartstikke koel in de hitte: 3-0! Opnieuw waren het Stijn (2x) en Jason die zorgden voor de goals, maar wat hebben ze hard geknokt met z’n 5jes: hartstikke goed!

Direct na het laatste fluitsignaal mochten we naar voren komen voor de prijsuitreiking: allemaal een medaille en zelfs twee bekers! Één beker mogen we houden, en de andere wisselbeker mogen we volgend jaar weer komen verdedigen.

Nadat iedereen nog even op de foto is gekomen met Groby, de mascotte van FC Groningen, en de bekers was het tijd om naar huis te gaan. Op naar de volgende toernooitjes! 🙂

Uitslagen SES Minicup:

GROEPSFASE:
HFC’15 JO7-1 – Helpman JO7-1 3-2
HFC’15 JO7-1 – NEC Delfzijl JO7-1 7-1
HFC’15 JO7-1 – NEC Delfzijl JO7-3 4-0
HFC’15 JO7-1 – Omlandia JO7-1 1-1

HALVE FINALE:
HFC’15 JO7-1 – NEC Delfzijl JO7-2 3-0

FINALE:
HFC’15 JO7-1 – Be Quick Groningen JO7-1 3-0