HFC’15 JO8-2 tot de laatste wedstrijd in de race voor het ‘Kampioenschap’ !

Na een seizoen vol overwinningen en slechts één nederlaag neigde onze fanatieke trainer Devin toch naar de stand van onze poule. Uit betrouwbare bron vernam hij dat we op een tweede plaats stonden met slechts één punt achterstand op de nummer één. Daar kwam bij dat we nog een inhaalwedstrijd te gaan hadden terwijl de leider in onze poule al uitgespeeld was.

En daar was het dan zover, zaterdag 2 juni, 10 uur, veld 3, op het prachtige complex van ons eigen HFC’15 onder leiding van spelbegeleider Tim het startsignaal ! De spanning zat er goed in bij spelers, coach, assistent coach, teammanager en alle ouders, broertjes en zusjes en wie al nog niet meer die het team was komen aanmoedigen. De uitwedstrijd tegen Actief JO8-3 was pas op het laatste moment in ons voordeel beslist.

Maar terug naar de wedstrijd die na een paar minuten al een paar kansen voor ons kende. Daar kwam een strakke pass van Milan op Nils die uithaalde en daar was de snelle openingstreffer 1-0 !! Kort daarna een schot net voor langs van onze goalgetter Samuel. Voordat Actief hersteld was van onze snelle treffer prikte Samuel nu wel succesvol de bal achter de keeper van Actief 2-0 ! Een kleine marge was gelegd. Een gehaaid schot van Milan direct vanuit de ingooi belande in de handen van de keeper. Ook het schot vanuit de corner door Luca kon de keeper niet verschalken voor de 3-0. Ja er moest nu harder gewerkt worden door onze jongens. Een snelle pass van Samuel stuurde Luca de diepte in. Die zag zijn kans schoon tegen de volledig verraste verdediging van Actief en met een ferme knal was daar de 3-0. De ergste spanning was er nu wel af en onze jongens gingen op jacht naar meer doelpunten. Schoten van Cinar en Fabian vanuit een ingooi werden geblokt door de keeper van Actief. Jorian onze keeper in de eerste helft had zijn handschoenen daarentegen nog niet hoeven gebruiken. Aan de andere kant van het veld had Milan er een corner uit gesleept die door Luca genomen werd. Bal op de paal maar via een voet van een Actief verdediger toch in het eigen doel gewerkt 4-0. Na een klein tegenstootje van Actief kwam de bal voor de voeten van Luca terecht die er na een lange rush over meer dan de helft van het veld een derde goal voor zijn rekening nam 5-0. Zo komt het kampioenschap snel dichterbij maar we zijn nog in de eerste helft. De 6-0 kwam van de voet van Samuel na een prachtige assist van Mark die samen met Milan en Fabian heer en meester in onze verdeding waren. Toch was daar een klein vlekje op het blazoen. Door een miscommunicatie in onze gelederen wist Actief toch een goal te maken 6-1. Het leek er echter niet op dat onze jongens daar koud of warm van werden en na nog wat kansen van Milan, Fabian en Cinar was daar het rustsignaal

In de tweede helft was scoremachine Luca onze keeper. Verrassend genoeg had hij het na één minuut al drukker dan Jorian in de hele eerste helft. Een corner weggewerkt en een knal op ons doel geblokt. Toen vonden onze jongens het mooi geweest en togen weer vol in de aanval. Een schot van Samuel werd echter weggewerkt maar in de rebound wist Fabian met een prachtig schot de 7-1 er in te knallen. Na mooie aanvallen van onze jongens schreven Nils en Samuel de 8-1 en 9-1 bij. Man man man waar ging dit eindigen ? Na een mooie assist van Mark bracht Samuel ons in de dubbele cijfers 10-1. Daar was dan toch de tegenpartij met een snelle tegenaanval maar keeper Luca stond als een huis en viste de bal uit het doel. Via een snelle uitgooi op Nils was de tegenaanval alweer ingezet. Nils schoot de bal naar Milan die geen moment twijfelde en de bal hard en hoog in het doel knalde en zo de stand op een duizelingwekkende 11-1 bracht. Ook Cinar deed een duit in het zakje toen de bal plotseling voor hem stil viel. Met een ferme knap over een aardige afstand tekende hij voor de 12-1. Mark had zijn aandeel in de volgende twee goals, met een assist op Nils die 13-1 maakte en een goal van Mark zelf ondanks zwaar verdedigen van Actief was de 14-1 een feit. Na de 15-1 van Jorian had iedereen van ons zijn goal gemaakt in dit doelpuntenfestijn. Nils sloot de eindstand met een laatste doelpunt op deze prachtige zaterdagmorgen op 16-1. Ongekend zo goed als we waren !

Jongens met gepaste trots feliciteer ik jullie met deze ongekende overwinning en het behalen van het kampioenschap ! De kampioensmedialle is er één om te koesteren als herinnering aan dit mooie seizoen.

Uw Razende Reporter / Teammanager JO8-2