HFC’15 JO9-1 2e op Toptoernooi FC Groningen

HFC’15 JO9-1 tweede op Toptoernooi FC Groningen in Bedum

De goede prestaties van JO9-1 in de competitie waren niet onopgemerkt gebleven. Nadat GVAV JO9-1, GRC JO9-1 en Be Quick jo9-1 er allemaal al achter waren gekomen dat ‘the boys from Highchurch” niet te verslaan zijn, volgde logischerwijs een uitnodiging voor het toptoernooi in Bedum.

De week voorafgaand werd er weer goed getraind en ook de zaterdag voor de wedstrijd was er een mooie 7-2 overwinning op Be Quick. Nou gaat het niet meer om winnen en de stand is klaarblijkelijk niet meer belangrijk bij JO9, maar het was toch wel even lekker als aanloop naar het toernooi.

De eerste wedstrijd meteen tegen het A-team van FC Groningen. Onze jongens boden goed tegenstand en maakten het de talenten van FC Groningen knap lastig. Uiteindelijk werd er met 3-0 verloren, maar we zijn zeker niet weggespeeld en het was een leuke wedstrijd om naar te kijken. De tweede wedstrijd tegen Bedum was een hele andere wedstrijd. Duidelijk was het krachtverschil te zien en we gingen met een eclatante overwinning het veld af. Omdat GVAV zich had teruggetrokken, met als reden dat er een aantal van hun spelers met de jeugd van FC Groningen meededen, betekende dit dat we tegen zowel FC Groningen A-team als tegen Bedum twee keer moesten spelen. We moesten bij de eerste twee komen om de kruisfinale te halen en omdat Bedum niet was opgewassen tegen HFC (4-0 en 6-1) was duidelijk dat we bij de eerste 4 zouden eindigen.

De tweede wedstrijd tegen FC Groningen A-team was een hele spannende. Onze jongens speelden voor wat ze waard waren en te merken was dat de spelers van FC Groningen toch wat moeite hadden met deze weerstand. Ze leken zelfs een beetje geïrriteerd te raken… Tot de laatste minuut stond het 2-2. Helaas duurde de wedstrijd net even te lang en werd vlak voor tijd de 3-2 gescoord door een wat minder sympathieke speler van de tegenpartij.

Maar goed de kruisfinale tegen de nummer 1 van de andere poule moest gespeeld worden, dus lang kon er niet getreurd worden (waar onze jongens sowieso niet veel last van hebben). FC Groningen B-team stond nu op het veld. Deze jongens waren duidelijk minder dan het A-team. Op alle vlakken werden ze afgetroefd door HFC. Eén sterke jongen met een hard schot probeerde het nog wat goed te maken, maar ook hij kon niet voorkomen dat HFC met een mooie 6-4 overwinning het veld af ging. Met al die scouts langs het veld werden er al grappen gemaakt dat wij als ouders waarschijnlijk allemaal een uitnodiging zouden krijgen voor een gesprekje, maar die bleef (vooralsnog?) uit.

De finale, nog een keer tegen het FC Groningen A-team. Lange tijd ging het gelijk op, maar een niet fitte Avishay en een Kian die afgelopen week ziek was geweest, brak ons toch op. Lange tijd bleef het 1-0 voor de gasten, maar uiteindelijk met 2-0 verloren.

Een topprestatie van Max, Chris, Ayden en hun mannen. Iedereen heeft gevochten voor wat hij waard was: mooie flitsende aanvallen, goed verdedigend werk, mooie reddingen en vooral veel inzet en werklust. Ga zo door jongens en bedankt voor deze mooie dag. We hebben ervan genoten!

Namens de ouders van HFC’15

JO9-1