HFC’15 JO9-1 kampioenen in de Hoofdklasse!

Kenners van de nieuwe voetbal spelvormen zullen waarschijnlijk verbaast zijn……. de standen worden immers niet meer bijgehouden? Kinderen zouden daar toch niet geïnteresseerd in zijn? Welnu KNVB, de jongens van JO9-1 wel! Trainers Max en Aydan hebben de standen van het afgelopen seizoen gewoon bijgehouden! 

 

Het begin van seizoen verliep stroef, de jongens waren het grote halve veld gewend en hadden zich goed stand gehouden in de 2e klasse. In de nieuwe spelvormen moesten ze echter terug naar een kwartveld. Wennen! Zeker omdat ze nog geen echte keeper tot hun beschikking hadden. De keeper blijkt toch een nog grotere rol van betekenis te spelen op het kwartveld. 

 

Voordat de jongens met de competitie begonnen werd er geoefend tegen een bekende angstgegener Be-Quick! Dat viel een beetje tegen……..er werd met dikke cijfers verloren, als dit het niveau van de hoofdklasse was dan kregen de jongens nog een zwaar seizoen. De verwachtingen van het komende seizoen werden direct getemperd.

 

Max en Aydan trokken zich daar echter niets van aan en hadden hun eigen plan getrokken! Er is het afgelopen seizoen bijna geen week geweest of er is niet 3 keer getraind in de week……..de jongens vonden het fantastisch!

 

Dit begon langzaamaan zijn vruchten af te werpen want de mannen gingen na de eerste helft van de competitie met de betere teams mee naar de voorjaarscompetitie. Gevreesde tegenstanders als Be-Quick, GVAV en Winsum zouden zij tegenkomen. Hmm, weer geen kampioenschap……..het zou heel anders lopen!

 

Mede door de komst van een vaste keeper, Marc, het enthousiasme van de trainers en leider Chris en uiteraard de wil om te winnen van de jongens zelf, werden de ene na de andere tegenstander verschalkt. Zelfs toptalenten van FC Groningen werden op een toernooi uitgeschakeld!  Al met al 7 wedstrijden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en helaas 1, en laat dat nu net de laatste zijn…..verloren. Maakt niet uit……want vandaag zingen wij: WE ARE THE CHAMPIONS!