HFC’15 ZO1 uit competitie

Dit weekend is definitief bekend geworden dat HFC’15 geen 1e elftal meer zal hebben op de zondag.

Het was al bekend dat de 1e selectie van onze zondagafdeling een zwaar seizoen tegemoet ging. De selectie had aan kwaliteit ingeleverd en was ‘krap’ te noemen met slechts 16 spelers. Hier hadden de staf en het bestuur al alle zeilen voor moeten bijstellen. Toch zou er een start gemaakt worden in de zware Friese 3e klasse.

Vlak voor de eerste bekerwedstrijd moest de selectie ook nog op zoek naar een nieuwe keeper en haakten nog 4 spelers af waardoor er nog een selectie stond van slechts 11 man. In eerste instantie werd er een oplossing gevonden, maar ook deze optie bleek niet door te gaan. Zonder keeper was deelname aan de beker geen optie. Er werd besloten de beker dit jaar over te slaan en een keeper te vinden voor de start van de competitie. Hierbij is de KNVB gevraagd om het team terug te zetten naar de 5e klasse. Meerdere spelers gaven toen al aan te zullen stoppen als dit verzoek niet ingewilligd zou worden. De KNVB ging vanwege formele redenen niet akkoord.

Een oproep aan de teams van de 5e klasse, er was plek voor een extra team, werd gedaan om de KNVB te overtuigen. Alhoewel de teams uit de 5e klasse akkoord gingen, werd ons verzoek weer niet door de KNVB geaccepteerd. Helaas een starre opstelling van de KNVB. Omdat er niet genoeg gekwalificeerde spelers over zijn gebleven om te spelen in de 3e klasse, is HFC’15 helaas genoodzaakt geweest zich terug te trekken met het 1e elftal.

Dit seizoen gaan we proberen een nieuwe selectie neer te zetten zodat we volgend jaar weer een zondag 1 team hebben.