HFC’15 ZA1 overtuigend langs Boerakker in laatste thuiswedstrijd

HFC’15 heeft de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen overtuigend gewonnen, in Hoogkerk werd hekkesluiter Boerakker met maar liefst 7-1 verslagen.

Volgens trainer Frans Brouwer was de ploeg nerveus voor aanvang van de wedstrijd, maar daar was na het beginsignaal weinig van te merken. De Hoogkerkers zetten de ploeg uit het westerkwartier direct onder druk. Boerakker kon dan ook niks anders doen dan met 10 man terug te lopen.

HFC speelde rustig de bal rond en zocht veelvuldig Jos van der Veen op de linkerkant en Michel Ypema, die enorm veel ruimte kreeg aan de rechterkant.
Ondanks het vele balbezit leverde dit slecht een paar kansjes op. Honebeek (over), Faber (naast) en opnieuw Honebeek die zijn omhaal uit een corner van Frank Volkers op de paal zag belanden.
Boerakker kroop nu iets meer uit zijn schulp en deelde een paar speldenprikjes uit, zonder dat keeper Mulder van HFC echt nerveus werd.
Na een klein half uur was het dan toch raak. De kleine Mike Steenbergen zorgde met een droge knal voor de 1-0, binnen een minuut was het alweer gelijk. Joey Hummel van Boerakker kon makkelijk door de Hoogkerker defensie komen, schoot de bal langs Mulder en zag de bal in de verre hoek belandden. 1-1.
Maar HFC bleef kalm en ging rustig op zoek naar de 2-1, die viel vlak voor rust. Opnieuw was het Mike Steenbergen die de bal prachtig van 25 meter in de verre bovenhoek krulde.

De tweede helft was geheel voor HFC, de Hoogkerkers gingen maar voor een ding… doelpunten! Na 5 minuten in de tweede helft was het al raak, Johan Honebeek zorgde voor de 3-1. 10 minuten later was het opnieuw raak. Frank Volkers kreeg de bal op de rand van de “zestien” en schoot hem onberispelijk binnen. 4-1. Vijf minuten later deed hij het op bijna identieke wijze en liet hij opnieuw doelman Engbert Vogelzang van Boerakker kansloos. 5-1

En terwijl de zon doorbrak boven Hoogkerk, pakten er donkere wolken boven Boerakker. De ploeg van trainer Johannes Veenema was volkomen moe gestreden en HFC begon zelf “tikkie-takka”voetbal te spelen. De 6-1 was dan ook een kwestie van tijd, een schot van de net ingevallen Hossein Roghanie werd nog door keeper Vogelzang gekeerd maar tikte de bal voor de voeten van Barteld Faber, die hier dankbaar gebruik van maakte 6-1.
De gifbeker was nog niet leeg voor Boerakker. Miscommunicatie tussen keeper en verdediger zorgde voor de einduitslag. Rustig de bal uit laten gaan met Johan Honebeek bleek niet zo’n goed idee. “Honegoal” pikte de bal ruim voor de achterlijn op, was niet zelfzuchtig en gunde dit buitenkansje aan Barteld Faber die de eindstand van 7-1 op het scorebord zette.

Omdat ook concurrent Loppersum hun laatste thuiswedstrijd won valt de beslissing in 3C volgende week zaterdag.
HFC speelt dan de lastige uitwedstrijd tegen DVC Appingedam die ook nog steeds niet veilig is.
De opdracht is simpel: winnen! En dan hopen dat Loppersum niet met 13-0 van Mamio wint.

Komt u supporten? 14.30 aftrap in Appingedam!