HFC’15 ZA1 verspeelt punten tegen vv Niekerk

HFC'15 zaterdag 1

HFC’15 ZA1 heeft in de strijd om het kampioenschap twee punten laten liggen, tegen het veel lager geklasseerde Niekerk kwam de ploeg uit Hoogkerk niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

HFC begon goed aan de wedstrijd en zette het fysiek sterke Niekerk direct onder druk, de eerste mogelijkheid kwam dan ook al na zes minuten. Mike Steenbergen kon na goed combinatie spel uithalen maar zijn inzet werd gekeerd door keeper Marijn Ottens. Twee minuten later was het Klaas Wobbes die kon uithalen maar zijn schot miste kracht. Na 12 minuten was het dan wel raak, Frank Volkers zette goed door en schoot onberispelijk hard de bal in de touwen 1-0.

HFC ging op zoek naar meer doelpunten en creëerde kans op kans. Jos van der Veen en Johan Honebeek werden geregeld de diepte ingestuurd en Niekerk kon niks anders doen dan de ouderwetse “noodrem” te hanteren om de achterstand niet groter te laten worden. De prima fluitende scheidsrechter Knol “beloonde” deze verdedigende tactiek met twee gele kaarten aan de kant van de ploeg uit het westerkwartier.

De mooiste aanval kwam na dik een half uur, Fabian de Vries stuurde met een prachtige pass Frank Volkers weg, maar helaas belande zijn inzet op de lat waardoor HFC slechts met 1-0 ging rusten.

De massaal, mede door het goede weer, opgekomen publiek verwachtte hetzelfde spel in de tweede helft maar niks was minder waar. Trainer Roy Kamps van Niekerk had Jasper Siepelinga achter gelaten in de kleedkamer om plaats te maken voor Jeroen Brandsma. Niekerk kreeg meer vat op de wedstrijd en HFC werd steeds verder terug gedrongen. HFC hielp ook dapper mee om steeds slordiger en gehaast te spelen. Het doelpunt van Niekerk kon dan ook niet uitblijven. Jeroen Brandsma kwam vrij voor Sander Mulder die de kopbal niet kon weren 1-1. Twee minuten later werd het zelfs bijna 1-2, Stephan de Boer speelde iets te kort terug op Mulder maar gelukkig voor de lange verdediger werd de inzet tot corner verwerkt.

HFC drong nu wel weer meer aan maar tot echte kansen kwam de thuisploeg niet. Trainer Frans Brouwer greep in met een dubbele wissel, Mike Steenbergen moest plaats maken voor de routinier Hossein Roghanie en de Jarige Barteld Faber werd vervangen door Michel Ypema. Ook zij konden het verschil niet maken waardoor de eindstand een zeer teleurstellende 1-1 werd.

Een gelijkspel dat zeker in Hoogkerk als een verlies wordt gezien.

HFC staat nog steeds bovenaan maar de concurrentie is wel weer twee punten dichterbij gekomen.

Bekijk hier de stand