Interne Scouting start weer

Waarom scouten binnen onze club?
Plezier in het spel staat voorop. Als vereniging en als trainer en/of leider proberen we iedere speler op zijn/haar niveau zo te stimuleren/ motiveren, dat hij/zij een positieve beleving aan de wedstrijd of training overhoudt. Als dit lukt, komen de spelers de volgende keer weer met plezier naar de wedstrijd/ training toe.

Een aantal jongens/meiden speelt in selectieteams. Dit betekent niet dat er in lagere teams geen goede jeugdspelers lopen, die het team kunnen “leiden” naar leuk gespeelde wedstrijden en overwinningen. Deze spelers willen we in kaart brengen en volgen. Mogelijk ook de kans geven om gedurende een bepaalde periode mee te trainen met een selectieteam. Mocht dat goed uitpakken, dan is de volgende vraag of die speler het volgend seizoen in een selectieteam kan en wil gaan voetballen.

Wie zijn wij?
De Interne Scouting bij HFC’15 bestaat uit een 8-tal mensen die op zaterdag regelmatig langs de lijn staan om de verrichtingen van onze spelers in de niet-selectieteams, maar ook in de selectieteams te observeren

Wat doen wij?
De doelstelling is om ieder team (O7 t/m O15) tijdens het eerste gedeelte van het seizoen 3x te laten bezoeken door 3 verschillende scouts en te bekijken hoe het niveau is van de individuele spelers binnen dat team. We starten daarmee aan het begin van het seizoen.

Aan de leiders en trainers van de teams wordt rond de maand november gevraagd aan te geven welke spelers niet op hun niveau zitten. Dat kan betekenen dat het niveau te laag is en dat voor deze spelers wordt gekeken of er plaats is in een hoger team (mits zij dit willen natuurlijk). Het kan ook betekenen dat het niveau te hoog is voor sommige spelers. In dat geval zal in overleg met de HJO, coördinator, trainer, speler en ouders worden besproken wat het beste is voor deze speler.

De bedoeling is dat de Interne Scouts minimaal 5x per jaar samen komen om diverse zaken te bespreken. Dit zal zijn in november, januari, april (voor de voorlopige indelingen) en in juni (voor de eindevaluatie). In april zal Interne Scouting de selectietrainers en coördinatoren adviseren over bepaalde spelers die in dat seizoen zijn opgevallen, waarna de voorlopige indelingen zullen worden samengesteld voor het komende seizoen.

Wat willen wij?
Eigenlijk willen wij zo snel mogelijk de spelers in kaart hebben om daarna te kunnen zien of er vanuit de lagere teams voor het volgende seizoen spelers mogelijk kunnen doorstromen naar een hoger team of zelfs naar één van de selectieteams.

Ook interesse?
Voor dit seizoen zijn wij ook weer op zoek naar mensen die een bijdrage willen leveren aan de interne scouting. Dus lijkt het leuk om ons team te versterken, neem dan contact op met één van de HJO’s via hjo@hfc15.nl.

Met sportieve groeten,

Marten Wobbes, Johan Zoer en Johan Raatjes