Jacko Rink nieuwe vertrouwenspersoon

HFC’15 heeft in Jacko Rink een nieuwe vertrouwenspersoon binnen de club. Jacko (42) is jongerenwerker in Hoogkerk en valt daarmee  onder het WIJ-Hoogkerk team. Vanuit deze functie is Jacko ook betrokken geraakt bij HFC’15, omdat de club hier een samenwerking mee is aangegaan.
“Met HFC’15 hebben we al langere tijd contact. Onder anderen het inzamelen van trainingskleding en de Veiligheidsanalyse zijn in samenwerking met ons gedaan. Toen op een gegeven moment werd aangegeven dat er een nieuwe vertrouwenspersoon nodig is zag ik overlap met mijn werk. Het grootste deel van mijn werk is namelijk vertrouwelijk en ik heb veel contact met mensen uit de wijk.”

Ondanks zijn ervaring is Jacko nooit officieel vertrouwenspersoon geweest. Hij weet dus ook niet precies wat hem te wachten staat, zeker niet binnen de voetballerij, waar hij zelf niet zo veel mee heeft.
“Het is juist goed dat ik er helemaal blanco in sta. Ik ken verder ook niet veel mensen binnen HFC’15. Als je te vertrouwd bent binnen een vereniging, durven mensen soms ook niet meer naar je toe te komen.”

Wanneer kan je bij de vertrouwenspersoon terecht? “Alles waar mensen niet uit komen en waar ze niet mee naar iemand van binnen de club kunnen, daarvoor kunnen ze bij mij terecht. Dat klinkt heel breed, maar liever een belletje te veel dan te weinig.”

Heb jij vragen, zit iets je vreselijk dwars, wil je je verhaal kwijt of even je hart luchten? Neem dan contact op met Jacko via vertrouwenspersoon@hfc15.nl.