JO17-1 ook langs GVAV in oefenserie

Het team van Enrico Moestari doet het voortreffelijk sinds de start van de competitie.  Een lange reeks oefenwedstrijden staat op het programma om de ingeslagen weg voort te zetten.

Afgelopen zaterdag 13/1  stond de volgende oefenwedstrijd van de JO17-1 op het programma, GVAV- Rapiditas JO17-2 uitkomend in de Hoofdklasse. Binnen deze wedstrijd liet HFC’15 wederom zien waarom het dit seizoen nog ongeslagen is. Voor de toeschouwers een aantrekkelijk duel waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren. HFC had een overwicht aan kansen echter werd er in het eerste half uur niet gescoord. GVAV had een paar snelle en wendbare spelers in het veld staan echter werd HFC daar niet onrustig van.  GVAV zette snel en hoog druk. Hier werd goed onderuit gevoetbald mede door het verzorgde en goed georganiseerde samenspel van onze jongens. De opbouw van achteruit verliep zorgvuldig. HFC’15 had een aantal keer de mogelijkheid om op voorsprong te komen echter zorgde een uitbraak van GVAV voor sensatie voor het doel van Dennis Eekhof. Dennis tikte de bal met zijn linkerhand weg echter stond hij een meter buiten zijn doelgebied. GVAV was zo sportief om Dennis in het veld te laten staan, voor beide teams een opluchting gezien de aard van dit duel: oefenen. Een vrije bal buiten het stafschopgebied resulteerde niet in een score voor GVAV echter viel de goal tijdens de uitbraak wel aan de andere kant. Marijn Scholte scoorde de 1-0. Even later maakte GVAV gelijk vanuit een vrije bal die bij de tweede paal handig werd binnen getikt. Scheidsrechter Henk Koster floot direct voor rust.

Na de rust voerde GVAV het tempo op. De eerste tien minuten in de tweede helft werd er goed gevoetbald. HFC’15 had de verdediging echter goed staan met Nick Vos en Lars van Duijn als centraal duo en Youness el Hami en Robin Schröder als vleugelverdedigers. In de tweede helft kwam Moussa in de ploeg voor Bas Onnes en Olivier voor Youness. Olivier is aan de selectie toegevoegd gezien de lange schouder blessure van Hristo de Bakker. Olivier die een uitstekende indruk heeft achtergelaten ziet zijn harde werken beloond. Gedurende de tweede helft kreeg HFC meer grip en scoorde. Jamaaro tekende voor de 2-1.  Kane Copinga scoorde met een prachtig snoeihard schot de 3-1 en ook hier ging een mooie aanval aan vooraf. De 3-1 was tevens de eindstand.

Komende dinsdag het volgende duel tegen Wilper Boys en a.s. zaterdag 20/1 thuis tegen hoofdklasser HelpmanJO17-1.