JO17-2 de afgelopen maand

Na het gelijk spel tegen Rolder Boys JO17-1 hebben de mannen van JO17-2 inmiddels 3 competitie wedstrijden en 2 oefenwedstrijden gespeeld.

Deze wedstrijden laten een prachtig resultaat zien, 3 maal winst en 2 keer een gelijk spel.

De eerste pot was tegen het lager geklasseerde Gomos JO17-1. Gomos heeft, net zoals de meeste van onze tegenstanders, meer fysieke kracht in de ploeg dan dat wij dat hebben.

Deze wedstrijd werd met een 3-3 gelijk spel afgesloten. Beide ploegen hadden een positieve spelopvatting, waardoor we een leuke en gelijk opgaande wedstrijd gezien hebben met een voor beide teams terecht gelijkspel.

Vervolgens als voorbereiding tegen het hoog geplaatste GRC Groningen JO17-1 een oefenwedstrijd gespeeld tegen Wildervank JO17-2.

De oefenwedstrijd werd verdiend gewonnen met 5-0 en lieten onze spelers zien dat waar we veel op trainen ook toe te passen is in de wedstrijd. Er werd lekker gecombineerd.

Dé wedstrijd tegen het hoog geplaatste GRC Groningen JO17-1. Ook deze tegenstander heeft fysiek grotere spelers.

De 1e helft tegen GRC hebben we een zeer goed JO17-2 gezien, we probeerden de combinaties te zoeken, zaten dicht op de tegenstander en veroverden vrijwel altijd snel weer de bal. Hoewel we nog wel met 1-0 achter kwamen beheersten we de 1e helft grotendeels en wisten we met een 1-2 voorsprong de rust in te gaan.

De 2e helft ging GRC direct 1 op 1 spelen en gooide er nog een flinke dosis fysieke energie bovenop. Onze boys lieten zien dat ze echte strijders zijn en een hecht team. Hoewel GRC deze helft wel de bovenliggende partij was, was de kansen verhouding ongeveer gelijk, waarbij aangetekend kan worden dat als we wat slimmer de kansen hadden uitgespeeld, de 1-3 waarschijnlijk eerder was gevallen dan de 2-2.

Wat waren de ouders en de staf trots op de jongens met de behaalde overwinning op onze buren en het veel sterker verwachte GRC.

 Daaropvolgend de competitiewedstrijd tegen LTC JO17-1. Ook deze tegenstander had weer meer fysiek en zeker lengte in te brengen dan dat wij dat hebben.

Het was duidelijk dat “de boog niet altijd gespannen kan staan”. Bij deze wedstrijd waren we geen schim van de ploeg welke de week daarvoor GRC een nederlaag had toegebracht. Desalnietemin wisten we op een 2-0 voorsprong te komen en hadden we naar alle waarschijnlijkheid de wedstrijd gewoon winnend afgesloten als niet het beroemde en beruchte Hans van Breukelen polletje op het veld lag. De wedstrijd werd afgesloten met een 2-2 gelijk spel.

Afgelopen vrijdagavond nog een oefenwedstrijd tegen Bedum JO17-2 afgewerkt. De wedstrijd werd met een mooie 2-0 overwinning afgesloten.

 Halverwege het seizoen staat HFC’15 JO17-2 op een keurige 5e plaats in de 1e klasse. Er werd alleen verloren van Leo Loon JO17-1. Belangrijk is dat we zien dat het team en de jongens individueel echt goede ontwikkelingen hebben doorgemaakt.

Met nog 4 wedstrijden in de wintercompetitie kan het nog alle kanten op. Zowel de kampioen- als de degradatiepoule zijn nog mogelijk.

We hopen bij de eerst volgende wedstrijd uit tegen de nummer 4 ACV JO17-2 weer veel support van een ieder te ontvangen!

 

Sportieve groet van een gepassioneerde trainer