JO17-2 deelt punt

Afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Rolder Boy’s JO17-1 (RB). RB heeft als doelstelling om bij de eerste 5 ploegen te eindigen om zodoende in de voorjaarscompetitie in de “kampioenspoule’ uit te komen. Ik heb als doel een team te creëren die voor elkaar willen werken en waar ik (samen met Paul & Maxim) de spelers individueel beter wil laten maken en waar de jongens en ouders iedere wedstrijd weer met plezier komen spelen en kijken. En natuurlijk gaan wij voor resultaat als daar de mogelijkheid aanwezig is. Vandaag was er dus zo’n mogelijkheid.

Tijdens de eerste helft ontstond er een tactisch spel. Beide ploegen speelden 4-4-2 en beide ploegen bleven geduldig afwachten wat de tegenstander ging doen. Gedurende de eerste helft was RB toch wel de bovenliggende partij. Dit kwam vooral omdat we niet allemaal een man pakten. RB had steeds een mannetje vrij op het middenveld en ik moet ook zeggen dat ze steeds de cross pass over het hele veld goed speelden.

Over het algemeen creëerden ze niet echt uitgespeelde kansen en als er wel een speler gevaarlijk doorkwam, voorkwamen de verdedigers of Noah dit bekwaam. Helaas kregen we toch 1 goal tegen doordat we de bal niet resoluut genoeg weg werkten uit de verdediging, waardoor RB een soort van frummel goal kon maken.

Zo nu en dan kwamen wij er gevaarlijk uit en lieten we een aantal mooie aanvallen zien, er was op een bepaald moment ook een periode dat wij RB mooi onder druk hadden en hielden. Geloof dat we 4 corners achter elkaar mochten nemen, welke we afwisselend namen en waar we zeker gevaarlijk waren voor hun goal.

Wil Olivier ook nog een compliment geven, hoewel hij samen met Djawad voorin weinig ballen kreeg, heeft hij héél wat meters af gelopen. Zonder bal kun je ook heel belangrijk voor het team zijn.

In de rust heeft Maxim de jongens haarfijn aangegeven wat er niet goed ging en er nogmaals op gehamerd vooral je man te pakken en te houden en als team voor elkaar te werken. Kevin kwam voor de moe gestreden Olivier in het veld en wij hebben de jongens de opdracht gegeven om voor een resultaat te gaan, want dit was volgens ons goed mogelijk.

De jongens lieten inderdaad zien dat ze toch wel heel graag een goed resultaat mee terug naar Hoogkerk wilden nemen. Iedereen hield zijn eigen man, de verdedigers zaten veel directer op hun tegenstander en er werd geconcentreerd als team gevoetbald. Daar waar de mogelijkheid was tot voorin druk zetten werd dit collectief gedaan en wisten we vaak de bal te veroveren. Uit één van deze veroveringen werd snel omgeschakeld en wist Djawad na een aanval over diverse schijven te scoren, 1-1. De tegenstander leek een beetje aangedaan en ging wat gemener spelen. Gelukkig lieten onze jongens zien dat ze hier niet van onder de indruk waren en lieten ook zien dat wij niet bang zijn om het duel aan te gaan.

Gedurende de rest van de tweede helft bleef het een tactisch spel waar wij zeker een handvol mooie gevaarlijke aanvallen lieten zien. Aan het eind van de wedstrijd kreeg RB nog een 3 tal goede kansen, waarvan er één door een weergaloze reflex van Noah onschadelijk werd gemaakt. De tegenstander had de goal al geteld.

Tegen het eind van de wedstrijd zagen wij dat een gelijkspel toch wel het maximaal haalbare was en hebben we de jongens doorgegeven de laatste 5 minuten slim uit te spelen en wanneer de mogelijkheid aanwezig was rustig de tijd te nemen. Dit hebben de jongens keurig gedaan en de 1-1 werd over de streep getild. De tegenstander was zwaar gefrustreerd en vond het maar niets hoe wij de wedstrijd gespeeld hadden.

Wij vinden dat onze jongens met name de tweede helft hebben laten zien waar ze als team toe in staat zijn. Al met al zijn wij trots op de boy’s, waar ze met name de tweede helft hebben laten zien een team te zijn.

Komende week gaan we ons voorbereiden op de thuis wedstrijd van aankomende zaterdag tegen Gomos JO17-1 (Norg).

 

Een tevreden trainer