JO17-2 voortvarend van start

HFC’15 JO17-2, het is een hele mond vol en ik kan er net als veel anderen niet echt aan wennen, dus ik noem het in de verslagen die ik schrijf gewoon ouderwets B2, scheelt ook nog in de inkt.

Nieuw seizoen, voor de razende reporter ook veel nieuwe namen en gezichten. De meesten komen uit de C1 en C2 van vorig seizoen. Verder 1 nieuwkomer van een andere vereniging en 4 jongens uit de B2 van vorig jaar die met hun ervaring de eerste jaar spelers de weg moeten wijzen.

Noah, Wessel, Martijn, Maarten, Joppe, Simon, Arthur, Olivier, Kai, Kevin, Jesse, Djawad, Dion en Sebastiaan zijn de namen van het nieuwe sterrenteam van HFC’15. Aan trainers Herman, Paul en Maxim de eervolle taak om het uiterste in de jongens naar boven te halen. Zowel in voetballend als in sociaal opzicht, want teamsport is immers ook veel voor elkaar over hebben en samen een doel bereiken.

Als voorbereiding op een uitdagend seizoen, met behoorlijk wat pittige tegenstanders, zijn de jongens van B2 al reeds in de zomervakantie 2x per week gaan trainen. Daarnaast hebben ze ook 3 bekerwedstrijden af moeten werken tegen respectievelijk Lycurgus, Be Quick en HSC. Helaas allemaal verloren en dus uitgeschakeld. Persoonlijk til ik daar niet heel zwaar aan, ik zie dat soort wedstrijden meer als oefenwedstrijden waar trainers en spelers lering uit kunnen trekken. Zwakheden en verbeterpunten worden blootgelegd en daar kan dan weer aan gewerkt worden.

Zaterdag 22 september, de eerste competitie wedstrijd  staat op het programma. De B2 van Achilles 1894 uit Assen is de eerste tegenstander. Een tegenstander van formaat mag je wel stellen, Achilles staat er immers om bekend dat ze een sterke jeugd hebben. Het strijdtoneel is het sportpark van Achilles, waar de heerlijke vers gemaakte koffie net als bij HFC’15 nog gewoon een eurootje kost.

Door het tragische ongeval van afgelopen week in Assen waar een aantal spelers van het naburige Asser Boys bij betrokken was, werd er eerst een minuut stilte in acht genomen. Hulde en respect voor iedereen die hier gehoor aan gaf! Onze gedachten zijn bij slachtoffers en nabestaanden.

Welnu, de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal ging het spel vlot op en neer, het tempo lag bijzonder hoog. Na een stormachtig begin begonnen onze boys dominanter te worden door enkele keren goed de opkomende backs Dion en Kai te bedienen met uitstekende diepte passes. Ook spitsen duo Kevin en Djawad werden vaak de diepte in gestuurd wat uiteindelijk resulteerde in een verdiende 0-1 door Djawad. Altijd lekker om met een voorsprong de rust in te gaan, maar als er dan ook nog eens goed voetbal op de mat is gelegd en iedereen zijn taak goed heeft uitgevoerd, dan smaakt de thee nog lekkerder.

Hoe anders was de 2e helft. Logisch natuurlijk, want Achiles moest nu wel komen en neem van mij aan dat ze dat deden! De druk van Achilles was groot, de reacties van keeper Noah werden met grote regelmaat op de proef gesteld en een doelpunt van Achilles hing in de lucht. Maar door fantastisch teamwork, de juiste instelling en vechtmentaliteit konden onze boys de druk weerstaan. Hierdoor begon gaandeweg de 2e helft het wedstrijdbeeld toch weer te kantelen en kwamen onze jongens  weer aan opbouwen en kansen creëren toe. Een vrije trap buiten de 16 was een mooie prooi voor Kevin, alles en iedereen maaide en dook over de bal heen en hij valt gewoon lekker in de verre hoek tegen de touwen: 0-2! Extra lekker, want Sebastiaan stelde voor de wedstrijd nog dat als Kevin zou scoren (doet ie namelijk nooit) hij hem op een patatje zou trakteren. Was lekker hé Kev!

Gecontroleerd werd de wedstrijd verder uit gespeeld en de eerste 3 punten zijn een feit. Belangrijker is dat er goed gevoetbald werd en als team gestreden werd. Een genot om naar te kijken en namens de aanwezige ouders heel erg bedankt voor het getoonde spel. Het was qua weer namelijk geen pretje om langs de lijn te staan, maar door jullie kregen we het wel warm!

Dank ook voor Willem voor het vlaggen en tot slot een compliment nog voor de scheidsrechter, die bijzonder sterk en objectief floot, tot grote ergernis van de trainer van Achilles…

Volgende week de kraker thuis tegen mede koploper LEO B1. Als we het niveau van deze wedstrijd vast weten te houden dan wordt dat ook weer een mooie pot. We hopen natuurlijk weer op een grote opkomst, komt allen dus kijken en neem vooral ook opa en oma, kennissen en vrienden mee.

Een trotse ouder