JO8-1 flink onderuit tegen Roden JO8-1

Detmar, Milan, Nassim, Justin, Pascal, Luuk en Emma speelden afgelopen zaterdag de uitwedstrijd bij Roden JO8-1: Hidde was helaas afwezig. Eerder dit seizoen werd in de beker met 3-2 verloren: een wedstrijd waarin ze het heel lastig hadden in de eerste helft en waarin ze zich in de tweede helft weliswaar knap terug knokten in de wedstrijd, maar heel duidelijk was dat Roden JO8-1 een al een stuk verder was dan ons team.

Afgelopen zaterdag was een heel andere wedstrijd, en eigenlijk een erg vreemde wedstrijd. Een wedstrijd waarin ze gek genoeg veel beter speelden dan in de eerdere ontmoeting en toch met grotere cijfers werden verslagen: vreemd, maar waar. Dit was ook lastig uit te leggen aan de spelertjes 😉

Het werd zelfs 6-0 voor Roden JO8-1, en al klinkt dit als een kansloos verloren wedstrijd: dat was het echt niet. Het was eigenlijk een wedstrijd waarin beide ploegen leuk aan elkaar gewaagd waren en er veel leuke duels tussen spelertjes te zien waren. Zeker een wedstrijd die qua veldspel veel meer gelijk op ging dan de eerdere 3-2 nederlaag. Enige verschil? Simpel: Roden is iets verder in het afmaken van kansen (ook van afstand een paar mooie goals!) en beloonde zichzelf wel met goals, onze spelertjes dit keer niet.

Want op basis van het goede veldspel (zeker in de eerste helft!), de tomeloze inzet en werklust hadden ze absoluut veel meer verdiend. Helaas zat het er niet in en werd het zelfs nog een grote nederlaag. Jammer, maar helaas. De laatste wedstrijd voor de winterstop spelen we opnieuw tegen Roden, wellicht zit er dan opnieuw een kans op revanche in 🙂

Voor nu kan eerst het vizier op de volgende wedstrijd: uit bij Zuidhorn JO8-1! Eerder dit seizoen wonnen we thuis met 10-3, maar ook deze spelertjes spelen inmiddels alweer wat langer met elkaar, dus dat zal niets zeggen voor deze wedstrijd. Tot zaterdag!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
1-0 –
2-0 –
3-0 –
— RUST —
4-0 –
5-0 –
6-0 –