JO8-1 in goede wedstrijd met 6-3 langs LTC!

Na twee weekjes vakantie had HFC’15 JO8-1 eindelijk weer een wedstrijd: en ze hadden er vandaag weer zin in! Thuis werd in een prima wedstrijd met 6-3 gewonnen van LTC JO8-1. Mooi om te zien hoe goed Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal, Luuk en Emma deze week samen wisten te spelen. Nieuw vandaag was de aanvoerdersband: Emma droeg ‘em vandaag vol trots! 🙂

Vooral in de eerste helft werd er gewoon heel goed gevoetbald. Al snel werd de 1-0 gescoord door Justin, na een hartstikke mooie voorzet van Nassim: mooie team-goal! De 2-0 werd daarna gescoord door Nassim, op aangeven van Hidde, en ondertussen werd de een na de andere mooie aanval opgezet. Een klein slordigheidje achterin leidde de 2-1 in, die op dat moment uit het niets kwam eigenlijk. Gelukkig zorgde Justin daarna voor de 3-1, een rebound na een schot van Luuk.

Maar daarna zette LTC toch iets meer aan en maakte keeper Milan af en toe een prima redding, gesteund door z’n verdedigers Hidde, Luuk en later Nassim en Detmar. Eentje stopte hij zelfs met een flinke dosis geluk met z’n hoofd 😉

Toch werd het 3-2 in die fase en was het gelukkig Justin die voor rust nog opnieuw de marge naar twee bracht: 4-2. Zijn derde goal van de ochtend dus: hattrick! Dik verdiend ook op basis van de eerste helft, waarin er gewoon hartstikke goed werd gevoetbald, op een korte fase na waarin LTC iets beter was.

Na de goede eerste helft, zakte het de tweede helft wel aardig in ondanks dat we al snel op 5-2 kwamen na een prima goal van Luuk. LTC werd ook niet heel gevaarlijk meer, maar ook wij hadden het een stuk lastiger om tot uitgespeelde kansen te komen. Vijf minuten voor tijd werd het 5-3 na een mooi afstandsschot waar keeper Justin niets aan kon doen: ook hij maakte in de tweede helft overigens weer een aantal mooie reddingen. Vlak voor tijd maakte Pascal er met een hard schot 6-3 van, na een mooie voorzet van captain Emma.

Een sterke eerste helft, een iets mindere tweede helft, maar een hartstikke mooie eerste overwinning in de nieuwe hoofdklasse. Op naar de volgende wedstrijd: uit bij het sterke FC Lewenborg JO8-1!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
1-0 Justin (Nassim)
2-0 Nassim
2-1 –
3-1 Justin (Luuk)
3-2 –
4-2 Justin
— RUST —
5-2 Luuk (Hidde)
5-3 –
6-2 Pascal (Emma)