JO8-1 in goede wedstrijd onderuit tegen Zuidhorn JO8-1: 3-6

Afgelopen zaterdag stond er weer een mooie wedstrijd op het programma voor HFC’15 JO8-1: thuis tegen Zuidhorn JO8-1. Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal, Luuk en Emma hadden al vaker spannende wedstrijden gespeeld tegen ze. De vorige ontmoetingen waren allemaal spannend: in de 1e klasse een 6-5 nederlaag in Zuidhorn en de laatste wedstrijd werd het in Zuidhorn 5-5 onder stormachtige weersomstandigheden. Ook zaterdag was het weer een spannende wedstrijd!

Al snel was te zien dat ze weer goed aan elkaar waren gewaagd, maar meer dan in de vorige wedstrijd hadden we soms moeite met een aantal goede dribbelaars bij Zuidhorn. Zowel op rechts als op links passeerden ze soms 1, 2 of zelfs 3 van ons en kregen ze daaruit enkele goede kansen. Zo werd het ook 0-1, maar ook wij kregen enkele mooie kansen via Justin, Pascal, Emma en Nassim waar we soms misschien net iets te lang wachtten met het schot. Toch was het Nassim die ons vlak voor de time-out op 1-1 schoot: goede individuele actie gevolgd door een schot.

Vlak na de time-out scoorde Pascal de 2-1. Uit een mooie pass van Detmar schoot Pascal mooi hard en hoog binnen. Maar vrijwel direct volgde de 2-2: een onhoudbaar hard schot voor keeper Milan. Vlak voor rust kregen we nog een paar mooie kansen, waaronder ook twee schietkansen vanuit corners. De verdedigers Hidde, Detmar en Luuk schoven af en toe goed mee naar voren bij corners. Zo schoot Luuk nog op de lat: jammer!

Na de rust ging Justin weer op doel en begon Milan op rechtshalf. Z’n eerste twee balcontacten waren niet zo goed, maar met z’n 3e balcontact was het meteen raak. De bal kwam via spits Luuk zo voor de voeten van Milan die niet nadacht en de bal hard in de linkerhoek schoot. Ook de tweede helft bleef het spel mooi op en neer gaan en speelden ze eigenlijk hartstikke goed. Ongeveer 5 minuten na rust werd het 3-3 en daarna bleef het nog lang gelijk opgaan. Tot de laatste 5 minuten: vanaf dat moment was bij ons ineens de organisatie weg. Verdedigend stond het niet meer goed, ook doordat één van onze wissels niet helemaal lekker liep. Zuidhorn kwam op 3-4 en liep in de laatste paar minuten zelfs nog uit naar 3-6.

En zo kwam er een einde aan onze nog ongeslagen status in de hoofdklasse. Maar alleen de laatste minuutjes waren iets minder, verder hebben ze gewoon weer een prima wedstrijd gespeeld. Op naar de volgende wedstrijd: aanstaande zaterdag om 11 uur bij LTC JO8-1! De vorige keer werd het 6-3 voor ons, met name dankzij een prima eerste helft. Zaterdag gaan we weer proberen om dat de hele wedstrijd vol te houden! 🙂

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

PS2: De foto’s zijn opnieuw gemaakt door Gert-Jan Vos, de vader van Luuk!
Zie hier alle foto’s: 2019-04-06 HFC’15 JO8-1 – Zuidhorn JO8-1 (3-6)

Scoreverloop:
0-1 –
1-1 Nassim
2-1 Pascal (Detmar)
2-2 –
— RUST —
3-2 Milan
3-3 –
3-4 –
3-5 –
3-6 –