JO8-1 in leerzame wedstrijd met 7-4 langs FC Zuidlaren JO8-1

Afgelopen zaterdag hebben Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Pascal, Luuk en Emma weer een pittig wedstrijdje gespeeld (Justin was helaas ziek afwezig). Na een superstart en een 2-0 voorsprong, een slap middenstuk en een 2-4 achterstand werd na een sterke tweede helft uiteindelijk met 7-4 gewonnen van FC Zuidlaren JO8-1. Afgelopen zaterdag werd voor HFC’15 JO8-1 maar weer eens duidelijk dat alles begint met inzet! 🙂

Helaas was Justin dus in de nacht van vrijdag op zaterdag ziek geworden en hadden we dus nog iemand nodig die ook een helft wilde keepen. Gelukkig wilde Detmar dit wel doen: hartstikke mooi! Het begin was zoals gezegd super: er werd mooi vanuit de positie gespeeld, prima passes gegeven en na 4 minuten stonden we al met 2-0 voor dankzij twee prachtig uitgespeelde goals van Luuk. Beiden op aangeven van Emma overigens, maar ook de rest van het team was betrokken bij beide goals: mooi om te zien!

Maar daarna gebeurde iets wat je eigenlijk vaker ziet gebeuren na een snelle voorsprong: de rollen draaiden helemaal om. Een beetje gemakzucht, teveel voor eigen kans willen gaan, uit positie lopen en belangrijkste: veel te weinig inzet. En zo kwam het dat FC Zuidlaren JO8-1 volledig terug in de wedstrijd kwam. Het werd 2-1, 2-2 en in de 13e minuut werd het zelfs 2-3. Onze spelers waren het even volledig kwijt en het mooie aan deze competitie is in tegenstelling tot de eerste klasse: je komt er niet mee weg. Volledig verdiend gingen we dan ook de rust in met een 2-3 achterstand.

Een kleine donderspeech later, begonnen we met goed vertrouwen aan de 2e helft. Maar na één minuut scoorde FC Zuidlaren via een prachtig afstandsschot ook nog eens de 2-4. Keeper Milan raakte de bal nog aan, maar net niet genoeg om de bal niet in de kruising te laten belanden: schitterende goal en nu dus zelfs een marge van 2. De uitdaging werd er niet makkelijker op… maar: ze vochten er nu wél weer voor! De inzet was weer helemaal terug en er werd geknokt voor iedere bal.

We kwamen dan ook al snel terug tot 3-4 via een prima schot van Hidde en ook daarna bleven we druk naar voren houden. Nassim scoorde de 4-4 na een mooie pass van Luuk en vlak voor de time-out bracht Luuk ons ook nog eens op een 5-4 voorsprong. In de time-out hebben we ze al een groot compliment gegeven over de manier waarop ze het in de tweede helft oppakten met elkaar en gelukkig bleven ze hiermee doorgaan.

Pascal scoorde de 6-4 uit een prachtig afstandsschot en Luuk schoot met zijn 4e van de ochtend de 7-4 eindstand op het scorebord. En zo werd er dus toch nog gewonnen, en over de hele wedstrijd gezien was het ook terecht. Mooi om te zien dat ze zich in de tweede helft zo hebben herpakt en al met al is dit ook weer een goede les voor ze geweest: altijd 100% inzet tonen, tijdens zowel trainingen als wedstrijden!

Aanstaande zaterdag wacht ons de laatste tegenstander waar we nog niet tegen hebben gespeeld. Tot nu toe hebben we nog tegen iedere tegenstander een leuke, spannende wedstrijd gespeeld. Zaterdag om 9 uur gaan we op de voormalige thuisbasis van Arjen Robben kijken of we ook tegen SV Bedum JO8-1 een leuke wedstrijd kunnen spelen!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
1-0 Luuk (Emma)
2-0 Luuk (Emma)
2-1 –
2-2 –
2-3 –
— RUST —
2-4 –
3-4 Hidde
4-4 Nassim (Luuk)
5-4 Luuk
6-4 Pascal
7-4 Luuk