JO8-1 in leuke wedstrijd met 4-4 gelijk tegen FC Lewenborg JO8-1

Afgelopen zaterdag hebben Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal en Luuk (Emma was er niet) er weer een leuke, spannende wedstrijd van gemaakt. Op bezoek bij FC Lewenborg JO8-1 werd het uiteindelijk 4-4!

Vooraf wisten we al dat de tegenstander van vandaag een leuk team is en hoopten we natuurlijk dat net als op het wintertoernooi bij FC Lewenborg de teams weer mooi aan elkaar gewaagd waren. Op het toernooi werd het 2-1 voor ons, maar daar moet wel bij worden gezegd dat zij toen eigenlijk wel de betere partij waren. Op het toernooi was het een wedstrijdje van maar 15 minuten, dus dus het was even afwachten of we ons ook over 40 minuten konden meten met FC Lewenborg JO8-1. Maar dat is prima gelukt!

Sterker nog, in de eerste helft waren wij zelfs de betere partij. Ondanks de 1-0 in de 8e minuut, kregen wij in de eerste helft de meeste kansen. Na een kwartier zorgde Nassim dan ook voor de dik verdiende gelijkmaker, uit een mooie pass van Hidde. Drie minuten later was het Pascal die met een prachtige lange bal Nassim diep stuurde: 1-2! En weer een minuutje later maakte Nassim ook nog eens zijn 3e van de ochtend, weer uit een mooie pass: dit keer van Milan. Opvallend: bij alle drie goals van Nassim kwam de pass van achteruit, van één van de verdedigers dus. Leuk om te zien! 🙂

De tweede helft zou Nassim, voor de laatste keer ooit (volgens Nassim zijn afscheid van het keepen 😎 ) op doel gaan in plaats van Justin die vandaag in de eerste helft ook weer prima stond te keepen. In de rust hadden we onze spelers nog extra gewaarschuwd dat FC Lewenborg JO8-1 waarschijnlijk snel wilde proberen de 2-3 te scoren en dat ze dus fel en scherp moesten beginnen. Maar helaas stonden ze in het begin van de tweede helft eerst een beetje te slapen en stond het binnen 2 minuten alweer gelijk: 3-3. In beide gevallen was het Nassim die de bal net niet genoeg wist te raken om de tegengoal te voorkomen.

De vandaag erg sterk spelende Hidde bracht ons vervolgens wel weer op voorsprong met een schot van grote afstand: 3-4! Die goal viel op dat moment een beetje uit het niets, maar daarna pakten ze het weer goed op en werd het een mooie, gelijkopgaande strijd met kansen over en weer. Mooi om te zien dat de verdedigers Detmar en Hidde er in die fase goed kort op zaten steeds! Een minuutje voor tijd werd het uiteindelijk toch nog 4-4 en vlak voor tijd kreeg Lewenborg zelfs nog een hele grote kans op 5-4, maar gelukkig ging dit schot net naast de goal. Een gelijkspel was over de hele wedstrijd gezien ook wel een terechte uitslag. Overigens was Luuk vandaag de aanvoerder, maar helaas moest hij al snel de aanvoerdersband af doen. Hij liep toch duidelijk iets makkelijker zonder zijn arm steeds in de lucht te moeten houden om te voorkomen dat ‘ie de aanvoerdersband zou verliezen 😉

Al met al een prima wedstrijd, tegen een sterke tegenstander. En tot nu toe is onze stap omhoog richting hoofdklasse dus een prima keuze gebleken: iedere week spannende, gelijk opgaande wedstrijden waarin ze keihard moeten werken. En stiekem ook wel leuk: we zijn nog steeds ongeslagen in de hoofdklasse! Tegen Zuidhorn JO8-1 werd het 5-5, tegen LTC JO8-1 werd met 6-3 gewonnen en nu dus een 4-4 gelijkspel tegen FC Lewenborg JO8-1.

Komend weekend wacht ons de volgende wedstrijd: tegen FC Zuidlaren JO8-1. Ook tegen dit team hebben we in de winterstop al gespeeld: zowel op het MILK Boarding Toernooi als op het FC Lewenborg Wintertoernooi werd met 4-2 gewonnen. Zaterdag hopen we weer op net zo’n leuke wedstrijd, om 9 uur op ons eigen Sportpark Hoogkerk!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
1-1 –
1-1 Nassim (Hidde)
1-2 Nassim (Pascal)
1-3 Nassim (Milan)
— RUST —
2-3 –
3-3 –
3-4 Hidde
4-4 –