JO8-1 in slotminuut met 3-2 onderuit in spannende bekerwedstrijd!

Afgelopen zaterdag was ook Nassim er weer bij, waardoor we voor het eerst het hele team compleet hadden. En dat vraagt om een mooie teamfoto natuurlijk!

Tegenstander deze ochtend was 1e-klasser vv Roden JO8-1 die de vorige week ook de eerste wedstrijd met grote cijfers (17-1) had gewonnen: een leuk vooruitzicht dus! Al snel bleek dat dit team toch wel een stuk sterker was dan de tegenstander van vorige week (VEV’67 JO8-2) en dat we het inderdaad een stuk lastiger zouden krijgen.

Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal, Luuk en Emma begonnen de eerste helft iets te afwachtend waardoor vv Roden zeker de eerste 10 minuten veel sterker was. We hadden vandaag met name grote moeite om de bal vanuit de keeper (Justin) terug het veld in te brengen. Keer op keer wist vv Roden kort druk te zetten waarna weer een schot volgde. Dat het in de rust maar 1-0 voor vv Roden stond was eigenlijk een klein wonder.

Maar de tweede helft herpakten ze zich hartstikke goed! In de rust hebben we er met name op gehamerd dat er vandaag écht gebikkeld moest worden en ik moet zeggen dat dit goed terug te zien was: wat hebben ze ervoor geknokt de tweede helft! Dat Luuk de 1-1 scoorde was op basis van het spelbeeld in de tweede helft ook hartstikke verdiend. Helaas viel snel daarna de 2-1 maar ook na die goal bleven ze goed doorgaan en scoorden ze via Emma de 2-2 en leken een gelijkspel over te houden aan de wedstrijd. Maar helaas viel in de laatste minuut alsnog de 3-2: een prima schot waar ook keeper Nassim niets aan kon doen.

Jammer van de nederlaag, maar mooi om te zien hoe ze zich hebben teruggeknokt de tweede helft! En eigenlijk willen we als JO8-1 meer van dit soort wedstrijden waardoor we nu alsnog aan het proberen zijn om een klasse hoger ingedeeld te worden (van 2e naar 1e klasse). Hopelijk gaat dit lukken, want van dit soort wedstrijden leren ze veel meer dan een wedstrijd als de 18-1 overwinning van vorige week. Wordt vervolgd dus!

Komend weekend hebben we de laatste bekerwedstrijd: om 8:30 uur thuis tegen vv Gorecht JO8-2!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
1-0 –
— RUST —
1-1 Luuk
2-1 –
2-2 Emmma
3-2 –