JO8-1 in spannende wedstrijd met 6-5 onderuit

Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Luuk en Emma speelden afgelopen zaterdag een spannende uitwedstrijd bij Zuidhorn JO8-1. Pascal was helaas afwezig. Eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd met 10-3 gewonnen, maar vandaag was al snel duidelijk dat het een stuk minder makkelijk zou gaan. Het werd een mooi gelijk opgaande wedstrijd, maar wel eentje die ondanks een 2-4 voorsprong helaas met 6-5 verloren. Tot de allerlaatste minuut bleef het echter super spannend en werd er gestreden voor een puntje. Sowieso een erg leuke wedstrijd voor ‘de neutrale toeschouwer’! 🙂

Het begin was wel voor ons en bij de time-out stonden we dan ook met 2-0 voor dankzij twee goals van Luuk (waarvan eentje uit een keurige assist van Emma). Maar na de time-out kwam Zuidhorn al snel terug tot 1-2 en niet veel later werd het ook 2-2. Daarna namen onze spelertjes het weer over en kwamen ze via een goal van Nassim weer op voorsprong: 2-3. Luuk scoorde niet veel later uit een mooie pass van Justin zijn derde van de ochtend en maakte zijn hattrick compleet: 2-4! En opnieuw een mooie marge dus… Maar opnieuw was het Zuidhorn die zich terug knokte tot 3-4, nadat de bal niet goed werd weggewerkt door onze verdediging. Een spannende eerste helft dus waarbij wij echter wel het betere van het spel hadden en er bij vlagen goed gevoetbald werd.

Maar na de rust was het ineens een heel ander spelbeeld: we kregen de bal niet meer bij onze goal vandaan en het was wachten op de gelijkmaker van Zuidhorn. En die kwam er dan ook, in de 24e minuut werd de 4-4 gescoord en meteen daarna volgde ook nog eens de 5-4. Zuidhorn was nu echt de betere partij en scoorde ook nog eens de 6-4 voordat we aan de laatste time-out begonnen. Deze 10 minuten waren echt de minst goede 10 minuten van het seizoen: een fase waarin we geen moment in het spelletje voor kwamen.

Na een peptalk en nog wat aanwijzingen begon de jacht op de aansluitingstreffer. Er werd wellicht niet zo goed gevoetbald als in andere wedstrijden, maar het was mooi om te zien hoe hard er na die time-out weer gewerkt werd! Het was duidelijk te zien dat ze absoluut niet nog een keer wilden verliezen! In de 34e minuut was het Milan die met zijn linkerbeen zorgde voor de 6-5: genoeg tijd nog om vol druk te zetten! En dat deden ze ook hartstikke goed: duels werden weer gewonnen en er werd echt geknokt voor een puntje dat ze op basis van die laatste 10 minuten echt wel hadden verdiend. Maar helaas, de bal wilde er niet meer in en zo was de stand nog steeds 6-5 toen de prima spelbegeleider voor het einde van de wedstrijd floot.

En zo kwam er een einde aan een gekke wedstrijd waarin hele goed fases werden afgewisseld met veel mindere fases. En ook al was Zuidhorn deze wedstrijd veel beter dan in de eerste ontmoeting, het gevoel overheerst toch dat het vandaag niet nodig was om te verliezen: jammer maar helaas… Aanstaande zaterdag mogen ze weer volop aan de bak, want dan volgt de thuiswedstrijd tegen één van de andere ploegen waar we het lastig tegen hadden: Velocitas 1897 JO8-1! Uit werd het 4-4, zaterdag gaan we zien hoe het onze toppers thuis vergaat! 🙂

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
0-1 Luuk (Emma)
0-2 Luuk
1-2 –
2-2 –
2-3 Nassim
2-4 Luuk (Justin)
3-4 –
— RUST —
4-4 –
5-4 –
6-4 –
6-5 Milan