JO8-1 maatje te groot voor GRC Groningen JO8-1: 2-16 winst

Afgelopen zaterdag heeft HFC’15 JO8-1 met grote cijfers gewonnen van GRC Groningen JO8-1: het werd maar liefst 2-16! Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Pascal, Luuk en Emma moesten het deze week zonder Justin doen, maar ook met 7 spelers bleken ze duidelijk een maatje te groot voor de thuisploeg.

Ze begonnen net als in de oefenwedstrijd tegen JO8-1 hartstikke scherp en fel aan de wedstrijd en het was dan ook niet verwonderlijk dat we al snel op 0-1 kwamen. En ook al werd deze door een GRC-speler zelf gescoord, de bedoeling van ons team was duidelijk: op zoek naar meer goals! En het mooie is: dat deden ze. En nog mooier is: ook nog eens met mooi positiespel!

Het is dan ook geen toeval dat in die eerste helft er ook maar liefst 5 van de 8 gescoorde goals uit een directe assist kwamen: mooi om te zien! Luuk scoorde maar liefst 5 goals, waarvan er 4 uit een goede pass van een teamgenoot. Hidde (2x) en Pascal scoorden de andere goals waardoor ze op een voorsprong van 0-9 kwamen. De 1-9 op slag van rust deed niets aan de supergoede eerste helft af. Ook mooi om te zien dat de verdedigers Detmar en Milan (en later ook Pascal) dit keer ook goed af en toe het middenveld over sloegen en direct spits Luuk inspeelden. Daar kwamen zeker 3 goals uit voort: door snel de bal te verplaatsen. Iets waar de leiders (Ewoud en ik zelf) veel mee bezig zijn geweest de laatste tijd: leuk om terug te zien natuurlijk!

Na de rust speelden ze in eerste instantie een stukje minder scherp, maar dat is ook wel logisch na zo’n eerste helft. Ook was de opstelling natuurlijk weer iets anders in de tweede helft en duurde het even dat het weer ging lopen. Nassim scoorde de 1-10, gevolgd door de 2-10 van GRC Groningen en de 2-11 van Pascal maar pas na de time-out gingen ze weer vol gas geven. En zo liepen ze ook in de tweede helft alsnog flink uit, dankzij goals van Nassim (3x) en Milan (2x). Wel moet gezegd worden dat er in de eerste helft meer en sneller werd overgespeeld.

Maar al met al een prima wedstrijd van ze! Met name de eerste helft werd er heel goed positiespel gespeeld en verder bleven ze fanatiek, fel en gefocust voetballen. Nu op naar de laatste wedstrijd van het seizoen: thuis tegen vv Roden JO8-1!

Eerder dit seizoen werd er al twee keer verloren van deze ploeg: met 3-2 in de beker en zelfs met 6-0 in de competitie. Maar in die laatste wedstrijd werd er gek genoeg beter gespeeld dan in de eerste ontmoeting. Hopelijk spelen ze zaterdag met dezelfde instelling als de afgelopen twee wedstrijden en wordt het een leuke, spannende pot! Tot zaterdag, 8:45 uur thuis! 🙂

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
0-1 (eigen goal)
0-2 Luuk (Emma)
0-3 Luuk (Detmar)
0-4 Luuk (Pascal)
0-5 Hidde
0-6 Pascal
0-7 Hidde (Luuk)
0-8 Luuk
0-9 Luuk (Hidde)
1-9 –
— RUST —
1-10 Nassim
2-10 –
2-11 Pascal
2-12 Nassim
2-13 Milan
2-14 Milan
2-15 Nassim
2-16 Nassim