JO8-1 met 23-0 veel te sterk voor vv Gorecht JO8-2

Afgelopen zaterdag stond de laatste bekerwedstrijd op het programma. Na met 3-2 verloren bekerwedstrijd tegen vv Roden JO8-1 en de andere uitslagen in deze bekerpoule, hadden we al het idee dat dit geen gelijkwaardige tegenstander zou zijn en helaas was dat ook zo. Uiteindelijk werd er met maar liefst 23-0 gewonnen!

Het is maar goed dat het alsnog gelukt is om een klasse hoger te gaan spelen: vanaf volgende week start JO8-1 niet in de tweede klasse maar in de eerste klasse. We zijn van plekje geruild met VEV’67 JO8-2 waar we in de eerste wedstrijd ook al met 18-1 van hadden gewonnen. In die eerste klasse gaan we sowieso vv Roden JO8-1 weer tegenkomen en is het een competitie waar dit team wél de nodige tegenstand gaat krijgen. Hartstikke blij mee dat het is gelukt!

Afgelopen zaterdag waren Luuk (1e helft) en Milan (2e helft) beiden keeper en zouden we met de andere 6 spelers weer lekker doorwisselen, net als vorige week. Al snel werd duidelijk dat dit een eenzijdig wedstrijdje zou gaan worden en bij rust stond het dan ook al 10-0 dankzij goals van Pascal (4x), Hidde (3x), Milan (2x) en Emma.

In de rust hebben we geprobeerd om zelf toch nog meer uitdaging te zoeken in deze wedstrijd door te proberen zoveel mogelijk “uit een pass” te scoren. We gingen dus niet alleen op zoek naar goals, maar ook naar assists!

Maar lastig is het natuurlijk wel om te moeten passen als je er zelf ook zo makkelijk doorheen loopt. Nassim had hier in het begin ook een beetje moeite mee en is daarom nog eventjes kort naar de kant gehaald. Daarna pakte ook hij het prima op, net als de andere spelers. In totaal werd er nog 13 keer gescoord in de tweede helft: Nassim (4x), Emma (2x), Luuk (2x), Detmar (2x), Pascal, Hidde en Justin. Iedereen een goaltje dus op deze zaterdagochtend, maar nog belangrijker in de tweede helft: ook 7 assists! Emma (2x), Nassim (2x), Luuk, Justin en Detmar gaven allemaal een beslissende pass op een teamgenootje: mooi om te zien! 🙂

Maar zoals gezegd, in dit soort wedstrijden is het voor een keertje hartstikke leuk natuurlijk om veel goals te scoren, maar veel liever hebben we meer van het soort wedstrijden als tegen vv Roden JO8-1: waarin ze er echt hard voor moeten knokken. Zowel Luuk als Milan hebben allebei welgeteld één keer een bal moeten oprapen in de 20 minuten die ze op doel stonden, terwijl de andere spelers er vrolijk op los scoorden. Reden te meer om blij te zijn met de switch naar de 1e klasse! Komend weekend spelen we onze eerste competitiewedstrijd: om 9 uur thuis tegen Zuidhorn JO8-1!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
1-0 Pascal
2-0 Pascal
3-0 Milan
4-0 Pascal
5-0 Milan
6-0 Pascal
7-0 Hidde
8-0 Hidde
9-0 Emma
10-0 Hidde
— RUST —
11-0 Emma
12-0 Emma
13-0 Pascal
14-0 Luuk (Justin)
15-0 Justin (Detmar)
16-0 Detmar
17-0 Nassim (Emma)
18-0 Luuk (Nassim)
19-0 Nassim (Emma)
20-0 Hidde
21-0 Nassim
22-0 Detmar (Nassim)
23-0 Nassim (Luuk)