JO8-1 met 3-5 onderuit tegen FC Lewenborg JO8-1

Afgelopen zaterdag heeft JO8-1 de tweede wedstrijd verloren van deze competitie: waar we uit bij FC Lewenborg JO8-1 nog met 4-4 gelijk speelden, gingen Detmar, Nassim, Milan, Hidde, Justin, Emma en Luuk (Pascal was afwezig) nu thuis met 3-5 onderuit. En over de hele wedstrijd gezien was het ook terecht, bij ons waren toch enkele spelers die net iets minder hun dag hadden dan normaal. Bij deze alsnog een verslag!

De tegenstander kenden we natuurlijk al goed, nadat we zowel in de competitie als in het wintertoernooi bij FC Lewenborg tegen ze hadden gespeeld. 4-4 in de competitie en 2-1 winst in het korte wedstrijdje op het toernooi, maar in beide wedstrijden hadden we fases waarin FC Lewenborg toch net iets slimmer en feller was. Ook vandaag bleken ze een lastige tegenstander voor ons, en zeker in de eerste helft waren enkele spelers van ons niet helemaal in normale doen. Lewenborg scoorde de 0-1 na ongeveer 5 minuten, maar toch bleef het tot aan het einde van de eerste helft een redelijk gelijkopgaande wedstrijd waarin beide ploegen kansen kregen. Waar wij wel moeite mee hadden was het sterke fysieke spel van de tegenstander: zij stonden steeds heel kort op de man te verdedigen en wij hadden vaak moeite om er langs te komen.

De laatste paar minuutjes van de eerste helft grepen we een paar keer te slap in en kregen we binnen een minuut twee goals om de oren waardoor we met 0-3 de rust in leken te gaan. Gelukkig scoorden we nog vlak voor de rust de 1-3. Emma gaf een fantastische hoge voorzet over twee verdedigers heen waarna Milan eigenlijk voor het eerst goed diep werd gestuurd. Hij schoot de bal overtuigend binnen waardoor we toch net even wat lekkerder de rust in gingen. Maar eigenlijk was dit één van de weinige momenten waarop wij met goed samenspel er door heen wisten te komen, iets waar we normaal minder moeite mee hadden. Dat kon beter, en dat lieten ze ook zien in de tweede helft 🙂

Justin begon de tweede helft als spits en gaf hier heel goed invulling aan door goed de duels op te zoeken en af en toe goed de bal vast te houden. We kwamen met name hierdoor echt beter in de wedstrijd te zitten en we kregen enkele goede kansen. Na 4 minuten scoorden we dan ook de 2-3 dankzij een schot van Luuk. We bleven daarna goed voetballen en nu was het FC Lewenborg die er niet echt goed uit wist te komen. Maar waar het nu wachten was op de gelijkmaker, scoorde Lewenborg vlak voor de time-out uit een prima counter de 2-4. Hier stonden enkele spelers van ons net iets te diep en kwamen we te laat terug. Jammer, zeker als je kijkt hoe we de tweede helft begonnen.

Daarna kwamen we niet echt meer tot heel veel kansen, zeker niet nadat we de 2-5 tegen kregen. Justin scoorde vlak voor tijd nog wel de 3-5, maar spannend werd het helaas niet meer. Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag: op de beginfase van de tweede helft na, waren zij vandaag echt sterker.

Morgen wacht ons alweer de volgende wedstrijd: om 9 uur op bezoek bij FC Zuidlaren JO8-1! De vorige keer gaven we thuis een snelle 2-0 voorsprong weg, stonden we in de rust met 2-3 achter om uiteindelijk toch met 7-4 te winnen. Maar ook dit zal vast weer een pittige wedstrijd worden: tot morgen!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

PS2: Wederom zijn de foto’s gemaakt door Gert-Jan Vos, de vader van Luuk!
Zie ook: https://photos.app.goo.gl/P11zyziDGAixMRbG6

Scoreverloop:
0-1 –
0-2 –
0-3 –
1-3 Milan (Emma)
— RUST —
2-3 Luuk
2-4 –
2-5 –
3-5 Justin (Emma)