JO8-1 met 4-3 in spannende pot langs Velocitas!

Net als vorige week hebben Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Pascal, Justin, Luuk en Emma een superspannende wedstrijd gespeeld. En waar vorige week nog met 6-5 werd verloren van Zuidhorn JO8-1, stond nu de thuiswedstrijd tegen Velocitas JO8-1 op het programma. De vorige wedstrijd tegen Velocitas was ook al geëindigd in een 4-4 gelijkspel, dus het moge duidelijk zijn dat deze teams goed aan elkaar gewaagd zijn. En wat was het deze week weer spannend: pas in de allerlaatste minuten werd een 2-3 achterstand in een 4-3 overwinning omgezet!

We begonnen in de prachtige zwarte HFC’15 reserveshirts goed aan de wedstrijd en hadden de eerste minuten eigenlijk non-stop druk op de goal van Velocitas. Toch waren het de bezoekers die na 4 minuten op een 0-1 voorsprong kwamen. Onze spelers pakten het daarna weer prima op, maar het was heel lang wachten op de gelijkmaker. Pas in de 18e minuut scoorde Luuk de op dat moment dik verdiende gelijkmaker: lekker om vlak voor rust de 1-1 te scoren. Helaas konden we niet lang genieten van de gelijkmaker en scoorde Velocitas opnieuw uit een counter de 1-2.

In de rust hebben we het nauwelijks gehad over de achterstand, want er viel bijna niets aan te merken op de manier van spelen. Ze speelden goed over, hadden veel balbezit en er zaten enkele prachtige aanvallen bij. Het was eigenlijk alleen een kwestie van jezelf nog belonen in de vorm van een goal. En gelukkig viel de 2-2 al snel in de tweede helft: op aangeven van Pascal zorgde Luuk voor de gelijkmaker!

Daarna bleven ze hard op zoek gaan naar de 3-2 voorsprong, maar in deze fase begon ook Velocitas er steeds gevaarlijker uit te komen waardoor het echt een wedstrijd werd die beide kanten op kon vallen. Pascal leek ons via een prima vrije trap op 3-2 te zetten, maar helaas werd de goal afgekeurd. En in de 34e minuut scoorde Velocitas ook nog eens de 2-3: op basis van de hele wedstrijd waren wij absoluut de betere partij, maar toch stonden we gewoon voor de 3e keer deze wedstrijd op een achterstand.

Hoe mooi is het dan om te zien dat ze daarna nóg een tandje bijzetten en nog eens vol op jacht gingen naar de gelijkmaker. We hadden ze vandaag maar één aanwijzing gegeven: hard werken en voor iedere bal blijven strijden, en dat deden ze echt de hele wedstrijd! Maar goed, de tijd begon inmiddels wel te dringen want tot twee minuten voor tijd stond het gewoon nog steeds 2-3.

In de 38e minuut was het toch eindelijk zover: de 3e aansluitingstreffer! Hidde haalde van afstand hard uit en scoorde zo de 3-3 voor ons! Maar daar hield het dus niet mee op, want ze bleven tot aan de allerlaatste minuut vol op de aanval spelen: en in tegenstelling tot vorige week, met resultaat! Want in de 40e minuut zorgde Luuk met zijn 3e van de dag voor de dik en dik verdiende 4-3 eindstand: prachtig om de ontlading te zien bij alle spelertjes! Op basis van de hele wedstrijd kregen ze deze week gelukkig absoluut loon naar werken. Want over de hele wedstrijd gezien hebben ze wellicht de beste wedstrijd van dit seizoen gespeeld tegen Velocitas: mooi om te zien dat het ook nog eens de volle winst oplevert!

Aanstaande zaterdag wacht alweer onze volgende wedstrijd: thuis tegen Lycurgus JO8-2. Uit werd nog met 1-8 gewonnen, maar na de twee totaal verschillende wedstrijden tegen Zuidhorn, gaan we er niet zomaar vanuit dat deze gewonnen wordt. Zaterdagochtend gaan we het zien, om 9 uur op ons eigen Sportpark Hoogkerk!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/