JO8-1 sluit seizoen af met 3e plaats op toernooi vv de Sweach

Gisteren heeft HFC’15 JO8-1 het seizoen afgesloten met een leuk toernooi bij vv de Sweach. Zonder Luuk (judokamp) maar met Yahya hebben Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal en Emma er een mooi laatste toernooi van gemaakt. Met 4 overwinningen en slechts 1 nederlaag eindigden maar liefst drie teams op hetzelfde aantal punten: het doelsaldo van ons was helaas minder dan de andere twee teams waardoor we op de 3e plaats zijn geëindigd. Bij deze een korte impressie weer!

Vandaag waren Hidde, Justin (2x), Milan en Emma achtereenvolgens de keepers en hadden we in Yahya (volgend seizoen JO9-2) een nieuwe speler erbij die vandaag Luuk verving. In de eerste wedstrijd tegen LAC Frisia 1883 JO8-1 kwamen we op voorsprong dankzij een goal van Justin waarna Yahya er in de 11e minuut 2-0 van maakte, meteen gevolgd door de 1-2. Nassim zorgde echter vrijwel direct voor 1-3 en vlak voor tijd scoorde Yahya zijn tweede op aangeven van Milan. Prima opening, al kon er af en toe wel wat beter over gespeeld worden.

In de tweede wedstrijd ging dit al een stuk beter en werd er met 2-0 gewonnen van mede-hoofdklasser vv de Sweach JO8-1. Yahya en Milan scoorden de goals.

Velocitas 1897 JO8-1 was ook weer aanwezig op dit toernooi, zodat we net als een week eerder tegen de ons al zo bekende tegenstander konden spelen. Bij elkaar in de 1e klasse, twee toernooien in de winterstop en nu dus weer twee toernooien aan het eind van het seizoen waar we elkaar tegen komen. En altijd pittige wedstrijdjes! Vorige week speelden wij één van onze beste wedstrijden van het seizoen tegen ze en wonnen we met 4-0, maar meestal gaan de wedstrijden mooi gelijkop. Zo ook deze week…

Het begin was duidelijk voor Velocitas en we kwamen dan ook al snel op 1-0 achter, maar daarna knokten ze zich prima terug in de wedstrijd: Pascal zorgde voor de verdiende 1-1 gelijkmaker. Helaas scoorde Velocitas direct daarna de 2-1 en konden we in de resterende 6 minuten flink aan de bak. Hidde scoorde voor ons de 2-2 na een prima actie en afstandsschot en twee minuten voor tijd scoorde Nassim de 3-2 voor ons: top!

Ze dachten hierna dat er vandaag ook wel even weer een toernooi gewonnen kon worden, maar met die instelling stapten ze ook een beetje het veld op in de 4e wedstrijd. Tegenstander bWolvega JO8-1 had ook alles nog gewonnen en bleek een aantal jongens te hebben die flink hard konden uithalen. Al na 1 minuut stonden we door zo’n afstandsschot met 1-0 achter en na 5 minuten scoorden ze opnieuw van afstand. Wat opviel is dat we lang niet zo fel en gretig speelden als de wedstrijden daarvoor. Toch kregen we nog best wat kansen op de aansluitingstreffer maar die werden allemaal of te zacht of over geschoten. Vlak voor tijd scoorde Wolvega ook nog eens de 3-0 en de 4-0 waardoor we toch flink hard onderuit gingen.

De laatste wedstrijd hebben ze het toch weer goed opgepakt met elkaar, al was de tegenstander ook niet sterk. Zwaagwesteinde JO8-1 was een 5e-klasser die eigenlijk in de verkeerde poule was geplaatst en verloor alle wedstrijden met redelijk grote cijfers. Concurrenten Wolvega en Velocitas hadden ook met 9-0 en 8-0 uitgehaald tegen ze en wij hadden zelfs een overwinning van meer dan 12-0 nodig om alsnog op de eerste plaats te eindigen. Maar die leek er niet echt in te zitten: de 1-0 van Justin viel pas na 6 minuten en de 2-0 van Nassim pas in de 11e minuut. Kans op kans kregen we maar de bal werd vaak veel te zacht ingeschoten waardoor we niet echt zicht kregen op een hoge uitslag. Dat het wel had gekund, bleek wel in de laatste minuten. Milan (2x) en Nassim scoorden nog drie goals binnen 2 minuten door heel goed meteen druk te zetten vanaf de aftrap. Uiteindelijk bleef het dus bij 5-0 en werden we op doelsaldo dus derde, ondanks een gelijk aantal punten met toernooi-winnaar Wolvega JO8-1.

Al met al een leuk toernooi, onder fantastische zomerse omstandigheden! Heerlijke laatste toernooi-dag: maandag sluiten we het seizoen nog eens écht met elkaar af tijdens de jaarlijkse team BBQ bij ons thuis. Het was een topjaar! 🙂

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Uitslagen:

HFC’15 JO8-1 – LAC Frisia 1883 JO8-1 4-1 (Yahya 2x, Justin, Nassim)
HFC’15 JO8-1 – vv de Sweach JO8-1 2-0 (Yahya, Milan)
HFC’15 JO8-1 – Velocitas 1897 JO8-1 3-2 (Pascal, Hidde, Nassim)
HFC’15 JO8-1 – FC Wolvega JO8-1 0-4
HFC’15 JO8-1 – Zwaagwesteinde JO8-1 5-0 (Nassim 2x, Milan 2x, Justin)

Foto’s