JO8-1 speelt met 5-5 gelijk in stormachtige eerste wedstrijd

Afgelopen zaterdag hebben Detmar, Milan, Hidde, Justin, Pascal, Luuk en Emma (Nassim was er niet) de eerste wedstrijd gespeeld in de hoofdklasse. We begonnen gelijk tegen een bekende van ons: Zuidhorn JO8-1 is namelijk net als wij vanuit de 1e klasse ingestroomd. Onder stormachtige omstandigheden was het moeilijk voetballen voor beide partijen: in een spannende wedstrijd werd uiteindelijk met 5-5 gelijk gespeeld.

Het was eigenlijk jammer om zo te moeten voetballen: want was het moeilijk om de bal goed van de ene naar de andere kant te krijgen. Zelfs het uittrappen van de bal vanaf de keeper was af en toe lastig omdat de bal gewoon niet stil bleef liggen en steeds weg waaide. Maar goed, we hadden ze meegegeven om vooral de bal laag te houden zowel bij het passen als bij het schieten. En dat deden ze best goed eigenlijk.

Al snel werd het 0-1 voor ons dankzij een prima corner van Luuk die door Milan netjes werd binnen gegleden.

Na een minuut of scoorde Zuidhorn de 1-1, maar al snel bracht Milan ons uit een snelle aanval opnieuw op voorsprong. Vlak voor de time-out scoorde Zuidhorn echter opnieuw de gelijkmaker, dit keer mede door de harde wind die het ons lastig maakte de bal bij onze goal vandaan te krijgen: 2-2.

Na de time-out waren wij de iets betere partij en was het Milan die met zijn 3e en 4e van vandaag ons zelfs op een 2-4 voorsprong bracht! Waarvan eentje uit een hele mooie pass van Luuk.

Helaas kwam Zuidhorn vlak voor rust weer terug en gingen we de rust in met een stand van 3-4. Keeper Justin (die nog een aantal goede ballen heeft tegengehouden!), werd in de tweede helft vervangen op de goal door Milan. In de tweede helft zouden Hidde en Detmar de verdediging vormen, met Luuk als stand-in die eerst als spits begon. Pascal en Emma speelden de tweede helft als middenvelder, terwijl Justin begon op rechtshalf en later door zou schuiven naar de spits.

In de eerste helft waren we iets beter dus, maar in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Wel kwamen we nog op 3-5 dankzij een harde corner van Justin die er in één keer in vloog! Maar daarna was het Zuidhorn die terug kwam tot 4-5 en later zelfs op 5-5 kwam. In de tweede helft hebben we niet heel veel kansen meer gekregen helaas: de verdedigers van Zuidhorn deden het prima tegen ons en we kwamen er niet meer zo vaak langs als in de eerste helft. Ook hielp de wind natuurlijk niet mee, maar daar hadden beide ploegen last van. Zuidhorn kreeg net als wij in de slotfase niet heel veel kansen meer en zo eindigde onze eerste wedstrijd in een 5-5 gelijkspel.

Over de hele wedstrijd gezien wel een terechte uitslag: hopelijk is onze volgende wedstrijd weer met een iets lagere windkracht. Is toch iets leuker voetballen 😉

We zijn nog aan het proberen om een oefenwedstrijd te regelen voor a.s. zaterdag, maar mocht dit niet lukken is onze volgende wedstrijd pas op zaterdag 2 maart. Dan spelen we uit bij LTC JO8-1: net als wij ook een ploeg uit de eerste klasse. Zij hebben hun eerste wedstrijd met grote cijfers gewonnen van FC Zuidlaren JO8-1, dus we kunnen aan de bak!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
0-1 Milan (Luuk)
1-1 –
1-2 Milan
2-2 –
2-3 Milan (Luuk)
2-4 Milan
3-4 –
— RUST —
3-5 Justin
4-5 –
5-5 –