JO8-1 wint met 11-2 na superstart!

Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal, Luuk en Emma hebben met HFC’15 JO8-1 afgelopen zaterdag weer flink uitgehaald: met 11-2 werd er gewonnen van GRC Groningen JO8-1 dat duidelijk een maatje te klein was. Maar net als vorige week was het mooi om te zien hoe er weer werd geprobeerd om samen te spelen!

Ze begonnen echt fantastisch aan de wedstrijd: na 3 minuten stond het al 3-0! Milan (2x) en Luuk scoorden de goals maar credits aan het hele team dat goed uit z’n positie speelde en hoog druk probeerde te zetten. Na 6 minuten was het opnieuw raak: lange pass van rechtsachter Nassim naar de doorgeschoven linksmidden Emma die de bal keurig controleerde en vanuit de stuit knap (en hard!) binnen schoot: 4-0! Nassim zorgde nog geen minuut later voor een 5-0 voorsprong met een hard schot. In de eerste time-out viel er dan ook weinig aan te merken op het spel: knappe eerste 10 minuten!

Na de time-out bleven ze op zich keurig voetballen, alleen zag je toen dat er toch een paar spelers niet helemaal vanuit de eigen positie bleven spelen. Resultaat: kleinere ruimtes, meer kluitjesvoetbal en dan wordt het ook lastiger om goed te kunnen overspelen. Moet ook wel bij gezegd worden dat GRC Groningen meer ging verdedigen met elkaar waardoor het sowieso al lastiger werd om ruimte voor de goal te krijgen. Er werd dan ook niet meer gescoord tot aan de rust.

Justin droeg de keepershandschoenen over aan Milan terwijl Luuk en Emma als verdedigers begonnen aan de tweede helft. Nassim scoorde voor ons de 6-0 waarna GRC toch iets terug deed: 6-1. Ook de 7-1 van Pascal werd gevolgd door een snelle 7-2 van GRC Groningen. Toch waren dit bijna de enige schoten die we op goal hebben gekregen en was het wachten op meer goals van onze kant. En die kwamen er dan ook: Hidde scoorde vlak achter elkaar twee goals waarna Detmar met een mooi schot zorgde voor de 10-2. Het slotakkoord was voor Justin die de eindstand op 11-2 bepaalde.

De eerste 10 minuten waren duidelijk de beste van onze kant, maar ook na die tijd was het mooi om te zien dat ze meer en meer de intentie hebben om samen te spelen en dat er meer en meer overgespeeld wordt. Al met al een ruime en dik verdiende overwinning dus tegen één van de teams die het wat moeilijker hebben in deze klasse. Na 4 gespeelde wedstrijden en onze eerdere ontmoeting met vv Roden JO8-1 in het bekertoernooi (3-2 nederlaag), kunnen we toch wel concluderen dat er een tweedeling is in deze competitie: Lycurgus JO8-2, GRC Groningen JO8-1 en Zuidhorn JO8-1 tegenover Velocitas JO8-1, vv Roden JO8-1 en wij dus als HFC’15 JO8-1.

Ik ben ook erg benieuwd om te zien hoe de volgende wedstrijd gaat verlopen bij vv Roden JO8-1. De vorige bekerwedstrijd werd met 3-2 verloren (zie wedstrijdverslag), dus ze kunnen dan weer volop aan de bak. Zaterdag 27 oktober gaan we het zien, om 10:30 uur uit op sportpark vv Roden!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
1-0 Milan
2-0 Luuk
3-0 Milan (Luuk)
4-0 Emma (Nassim)
5-0 Nassim
— RUST —
6-0 Nassim
6-1 –
7-1 Pascal
7-2 –
8-2 Hidde
9-2 Hidde
10-2 Detmar
11-2 Justin