JO8-1 wint met 6-4 in leuke oefenwedstrijd tegen VEV’67 JO8-1

Een vrij weekend voor HFC’15 JO8-1 en dat met een heerlijk lente-weertje: hoe lekker is het dan om toch nog even een wedstrijdje te spelen! Gelukkig wilde mede-hoofdklasser VEV’67 JO8-1 ook wel een oefenwedstrijdje spelen. En net als in de competitie waren in deze wedstrijd de teams ook weer mooi aan elkaar gewaagd. Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal, Luuk en Emma wisten de leuke oefenwedstrijd uiteindelijk met 6-4 te winnen. Bij deze weer een kort verslag!

De afgelopen trainingen hebben we veel gehamerd op het “inzet-verhaal”. De laatste wedstrijden begonnen ze steeds nogal slap aan de wedstrijd en lieten ze in de tweede helft zien hoe het wel moet: met veel inzet spelen, de duels goed aan gaan en voor iedere bal knokken. Kortom: bikkelen! 🙂

Daarom de wedstrijdbespreking opnieuw kort gehouden en alleen op dit punt gehamerd: dit keer meteen vanaf de start goed beginnen, en dat deden ze! In de eerste helft werd er gewoon hartstikke goed gevoetbald: veel mooie passes, felle duels en een duidelijk overwicht. Ook de goals waren stuk voor stuk het gevolg van mooi samenspel. Milan zorgde vlak voor de time-out voor een 1-0 voorsprong en 4 minuten later scoorde Milan ook de 2-0, uit een mooie pass van Hidde.

VEV’67 JO8-1 kwam daarna terug tot 2-1 maar direct daarna werd het 3-1 voor ons. Nassim speelde de bal mooi langs de lijn, waarna Emma een keurige assist afleverde op Milan die  zijn 3e van de ochtend binnen schoot. Zo gingen we met een 3-1 voorsprong de rust in.

Direct na de rust begonnen ze weer even net wat minder scherp dan ze in de eerste helft speelden en zoals ook wel in de competitie gebeurt, werd het ook hier meteen afgestraft door VEV’67 JO8-1. Binnen twee minuten stond het alweer gelijk: 3-3. En had keeper Justin in de eerste helft niet zo heel veel te doen, Milan moest in die eerste 10 minuten wel flink aan de bak. Ook zat het in die eerste 10 minuten niet echt mee met een paar blessures aan onze kant. Nassim, Hidde en Detmar moesten alledrie vlak na elkaar naar de kant en Detmar had zelfs teveel last om daarna nog weer terug in het veld te gaan. Veel wisselingen in korte tijd dus, en dat hielp niet echt mee.

Toch pakten ze het daarna weer prima op: weliswaar niet zo sterk als in de eerste helft, maar er was toch af en toe wel weer goed samenspel te zien. Luuk scoorde de 4-3 voor ons en een minuutje later scoorde Hidde uit een prima solo de 5-3.

Via een mooi afstandsschot scoorde VEV’67 de 5-4 en uiteindelijk zorgde Luuk met zijn tweede voor de 6-4 eindstand. Mooie teamgoal overigens: Pascal met een mooie actie aan de rechterkant, pass op Justin die vervolgens de bal keurig opzij legde voor Luuk.

Al met al een prima oefenwedstrijd weer, tegen een leuke tegenstander. En gelukkig was iedereen weer helemaal fit op de training van afgelopen maandag, op naar de volgende competitiewedstrijd: thuis tegen Zuidhorn JO8-1. De vorige ontmoetingen waren allemaal spannend: in de 1e klasse een 6-5 nederlaag in Zuidhorn en tijdens de laatste ontmoeting in Zuidhorn werd met 5-5 gelijk gespeeld onder stormachtige weersomstandigheden. Komt dat zien, a.s. zaterdag om 9 uur op ons eigen Sportpark Hoogkerk!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

PS2: De schitterende foto’s zijn opnieuw gemaakt door Gert-Jan, de vader van Luuk!
Voor meer foto’s zie het album: 2019-03-30 HFC’15 JO8-1 – VEV’67 JO8-1 (6-4)

Scoreverloop:
1-0 Milan
2-0 Milan (Hidde)
2-1 –
3-1 Milan (Emma)
— RUST —
3-2 –
3-3 –
4-3 Luuk
5-3 Hidde
5-4 –
6-4 Luuk (Justin)