JO8-1 wint met 7-4 van Lycurgus JO8-2

Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Pascal, Justin, Luuk en Emma hebben afgelopen zaterdag met 7-4 gewonnen van Lycurgus JO8-2. Eerder dit seizoen werd er uit met heel goed voetbal al met 1-8 gewonnen, maar vandaag ging het een stuk moeizamer. Wellicht speelde het koude weer ook een rol, wie weet… Maar de focus was een stuk minder goed dan vorige week in de sterke wedstrijd thuis tegen Velocitas (4-3 winst).

De eerste 10 minuten waren een beetje rommelig met veel balbezit maar weinig echte kansen en was het ook nog eens Lycurgus die uit de eerste de beste counter de 0-1 scoorde. Luuk bracht ons meteen daarna weer terug op 1-1 uit een keurige voorzet van Pascal. Na de time-out begon het iets beter te lopen aan onze kant en scoorden we via Pascal de 2-1, waarna ook Lycurgus snel reageerde snel met de 2-2. Nassim scoorde daarna de mooiste HFC-goal van de ochtend door van afstand hard en laag de bal binnen te schieten: 3-2. Maar goed, daarna scoorde Lycurgus ook meteen de mooiste Lycurgus-goal van de ochtend: de 3-3 werd hoog en hard binnen geschoten. Vlak daarna zorgde Luuk, opnieuw op aangeven van Pascal, voor de 4-3 ruststand.

Na de rust volgden 10 minuten waarin het van onze kant echt niet goed liep. Ook Lycurgus deed niet zoveel, maar bij ons zag je in die fase veel te veel dribbels die te lang duurden, veel te weinig ballen die werden overgespeeld en veel spelertjes die uit positie liepen: allemaal dingen die de vorige week juist zo goed gingen. Na de time-out nogmaals op gehamerd om de bal meer het werk te laten doen (eerder passen) en proberen verder uit elkaar te spelen vanuit de eigen positie. Maar veel hielp het niet en zo werd de rest van de wedstrijd ook rommelig uit gespeeld. Wel scoorden we nog 3 goals via Pascal en Hidde (2x) waardoor de wedstrijd alsnog met 7-4 werd gewonnen aangezien ook Lycurgus vlak voor tijd nog een 4e goal wist te scoren.

Al met al een wedstrijd waarin weliswaar werd gewonnen, maar waarin ze lang niet zo goed als normaal hebben gespeeld, op wellicht de laatste 10 minuten van de eerste helft na. Gauw vergeten en op naar de volgende wedstrijd! 🙂

En die is aanstaande maandag al: thuis tegen ons eigen HFC’15 JO8-2! De trainings- en teamgenootjes van vorig jaar doen het hartstikke goed dit seizoen: ze zijn begonnen in de 3e klasse, maar gingen al gauw omhoog naar de 2e klasse waarin ze ook weer alle wedstrijden weten te winnen. Ook zitten Damian, Julian, Rink, Samuel, Vincent, Collin, Issam, Sander en Ryano nog steeds in de beker en werd er afgelopen zaterdag ook weer een makkelijke 9-4 overwinning heeft geboekt: dat kan dus een leuke wedstrijd worden maandag!

Na deze wedstrijd volgt deze week nog één training dus (woensdag) en dan spelen we zaterdag de uitwedstrijd op bezoek bij GRC Groningen JO8-1!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Scoreverloop:
0-1 –
1-1 Luuk (Pascal)
2-1 Pascal
2-2 –
3-2 Nassim
3-3 –
4-3 Luuk (Pascal)
— RUST —
5-3 Pascal
6-3 Hidde
7-3 Hidde
7-4 –