JO8-1 wint sterk bezet Wintertoernooi FC Lewenborg!

Het is alweer twee weken geleden, maar dit mag uiteraard niet in de verslagen ontbreken: op zaterdag 12 januari heeft HFC’15 JO8-1 namelijk het sterk bezette Wintertoernooi bij FC Lewenborg gewonnen!

Met hoofdklassers FC Zuidlaren JO8-1, FC Lewenborg JO8-1 en onze competitie genootjes Velocitas 1897 JO8-1 en Zuidhorn JO8-1 als tegenstander, was het een mooie kans om te kijken of en hoe ze zich staande zouden weten te houden. En dat lukte hartstikke goed!

Na de zaterdagen in de zaal was het even afwachten hoe Detmar, Milan, Nassim, Hidde, Justin, Pascal, Luuk en Emma het op het veld weer zouden doen, maar dat ging ze dus prima af. Sterker nog, in de eerste wedstrijd tegen FC Zuidlaren JO8-1 werd gewoon ontzettend goed en mooi gevoetbald! Veel passes, goed de ruimte van het veld gebruiken en enkele mooi uitgespeelde goals (2x Luuk en 2x Milan). Ook in de tweede en derde wedstrijd werd prima gespeeld: 2-1 winst op Zuidhorn JO8-1 (goals Luuk en Nassim) en 0-0 tegen Velocitas 1897 JO8-1 in een spannende wedstrijd.

En dan de laatste wedstrijd: tegen FC Lewenborg JO8-1. Een goed team dat alle 3 wedstrijden dik had gewonnen: met uitslagen van 5-0, 5-1 en 7-1 was duidelijk dat dit team, dat ook in de hoofdklasse het goed had gedaan, de sterkste in de poule was. Een mooie testcase voor onze toppers dus, aangezien ze straks ook in die hoofdklasse gaan spelen. En FC Lewenborg was zeker in het begin dan ook echt de betere ploeg: zonder heel veel echt grote kansen te krijgen overigens, maar de bal was wel het meest op onze helft te vinden. Toch bleef het ondanks de snelle 1-0 spannend tot aan de laatste minuten. Na 12 minuten werd er afgefloten en leek de wedstrijd te eindigen in 1-0, maar wat bleek: er was te vroeg afgefloten. De wedstrijden in poule A duurden namelijk 15 i.p.v. 12 minuten: er waren dus nog 3 minuten te spelen. Dus werd er, na het handjes schudden, gewoon weer afgetrapt voor de resterende 3 minuten. En in die ‘verlenging‘ was het Nassim die ons alsnog naar de winst schoot! Zowel de snelle 1-1 als de winnende 2-1 in de slotseconden: mooi om die blije koppies te zien! 🙂

En zo sloten we dit sterk bezette toernooi dus zelfs als winnaar af, maar belangrijker nog: ze hebben laten zien prima mee te kunnen op dit niveau. De keuze om de hoofdklasse in te gaan is prima: net als tijdens dit toernooi is dan waarschijnlijk iedere wedstrijd een mooi gelijkopgaande wedstrijd. Leuke, spannende wedstrijden waarin beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Extra leuk is dat inmiddels bekend is geworden dat we straks zowel FC Lewenborg JO8-1, VV Zuidhorn JO8-1 als FC Zuidlaren JO8-1 ook weer tegen zullen komen in de competitie! Op 9 februari begint de competitie weer, maar eerst gaan we volgende week (2 februari) nog één keer de zaal in!

Groet,

Richard Booij
Trainer HFC’15 JO8-1

PS: Volg ons ook op Facebook!
https://www.facebook.com/hfc15jo81/

Wedstrijden:
HFC’15 JO8-1 – FC Zuidlaren JO8-1 4-2 (Luuk 2x, Milan 2x)
HFC’15 JO8-1 – VV Zuidhorn JO8-1 2-1 (Luuk, Nassim)
HFC’15 JO8-1 – Velocitas 1897 JO8-1 0-0
HFC’15 JO8-1 – FC Lewenborg JO8-1 2-1 (Nassim 2x)